Buna Ev Demeye Bin şahit Ister !

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 kişinin yaşadığı evden 6 traktör dolusu çöp çıktı. Vatandaşların şikayeti üzerine eve giren Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saatler süren bir çalışma sonrası...

18 Aralık 2014 Perşembe 11:18
Buna Ev Demeye Bin şahit Ister !
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 6 kişinin yaşadığı evden 6 traktör dolusu çöp çıktı.
Vatandaşların şikayeti üzerine eve giren Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saatler süren bir çalışma sonrası 2 odası, mutfağı, banyosu ve bahçesi tamamen çöp dolu evi temizledi.
Yeni Mahalle sakinlerinin kötü koku yayması üzerine şikayet ettikleri eve giden Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöp evle karşılaştı. Kötü kokuların yayıldığı ve haşerelerin sardığı her odası çöp dolu ev ekipler tarafından temizlendi. Saatler süren temizlik çalışması sonucunda 4 katlı apartmanın birinci katındaki evden 6 traktör çöp güçlükle çıkarıldı. Uzun zamandır evden kötü kokuların geldiğini ve haşerelerin ürediğini belirten vatandaşlar, evde kalan 6 kişinin yazın bahçede yattıklarını dile getirdi. Bazı vatandaşlar da ellerinde süpürgeler ile temizlik çalışmasına yardımcı oldular. Çöp evden ölmüş farelerin çıkarılması ise dikkat çekti.
Çöp evin bulunduğu sokakta oturan Cemil Güler, 6 aydır evden gelen kokudan rahatsız olduklarını belirterek, “Bu pislikten kurtulmak için 30 kişiden imza topladık. Yunusemre Belediyesi’ne bu evi temizlemesinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
Mahallede 7 yıldır yaşayan Özgür Yalçın ise kokulardan dolayı belediyeye şikayette bulunduklarını belirterek, “7 yıldır mahallede yaşıyorum. Koca mahalleyi böcekler bastı. Kokulardan dolayı belediyeye şikayet ettik. Çoluk çocuk kokulardan perişan olduk. Bu evde 6 kişi yaşıyordu. Perdeleri 24 saat kapalıydı. 2-3 yıldan beri bu mahallede yaşıyorlardı. Bizi bu pislikten kurtardıkları için Yunusemre Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz. Mahallenin pisliği temizlendi. Bütün mahalleyi böcek sarmıştı” diye konuştu.
Aylardır evden kötü kokuların geldiğini vurgulayan mahalle sakinlerinden Orhan Yavaş, “Evde oturanlar yazın evin bahçesinde yatıyorlardı. Biz sıcaktan bahçede yatıyorlar sanıyorduk. Evi 2 ay önce terk ettiler. Yunusemre Belediyesi’nin bu çalışmasından dolayı çok teşekkür ederim. Daha önce sokağımıza temizlik işçileri daha az geliyordu. Yunusemre Belediyesi’nin kurulmasıyla sokağımıza temizlik işçileri her gün gelmektedir” şeklinde konuştu.

“6 TRAKTÖR ÇÖP ÇIKARDIK”
Yunusemre Belediyesi Temizlik Müdürü Halil İbrahim Özcan, mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine hemen çalışma başlattıklarını belirterek, “Mahalle sakinleri geçen haftalarda bizlere dileklerini sundular. Dilekçelerinde daha önce savcılığa ve emniyete başvuruda bulunmuşlar. Emniyetle beraber eve gelmişler ama kiracı evi açmamış. Yeni Mahalle sakinleri en son Yunusemre Belediyesi’ne başvurdu. Bizde hemen çalışmaları başlattık. 6 traktör çöp çıkardık. Mahalleliler bu tarz durumlarda bize dilekçe ile başvursunlar, biz ekiplerimiz ile beraber en kısa sürede temizliyor herhangi bir ücret talep etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<