banner359

Bursa’daki grev ertelendi

Bursa’da Asil Çelik ile Birleşik Metal-İş arasında süren TİS görüşmelerinde uzlaşma olmaması sebebiyle Asil Çelik işçilerinin grevi ertelendi.Metal İşçileri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu kararı ile "Milli...

18 Ocak 2017 Çarşamba 10:03
Bursa’daki grev ertelendi

Bursa’da Asil Çelik ile Birleşik Metal-İş arasında süren TİS görüşmelerinde uzlaşma olmaması sebebiyle Asil Çelik işçilerinin grevi ertelendi.

Metal İşçileri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu kararı ile "Milli güvenliği ve genel sağlığı bozucu nitelikte" gerekçesiyle grev 60 gün ertelendi. MİB, açıklamasında "Grev işçilerin sermaye karşısında en temel hakkıdır. Asil Çelik işçilerini grevlerini sahiplenmeye çağırıyoruz! Fiili meşru mücadele örülmeli, grev yasağına karşı tok bir cevap verilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Asil Çelik önünde jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, Çok sayıda emekçi fabrika önünde bir araya geldi. İşçiler, yapılan açıklamalardan sonra sendika odası önünde toplandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<