Çerkeslerden Sağduyu çağrısı

İstanbul Çerkes Derneği tarafından, Kobani’deki çatışmaların Türkiye’de 40’dan fazla insanın ölümü ile sonuçlanan üzücü yansımaları ve son dönemde benzer durumların ortaya çıkmasına neden olabilecek gelişmelerle ilgili bir açıklama...

31 Ekim 2014 Cuma 11:33
Çerkeslerden Sağduyu çağrısı
İstanbul Çerkes Derneği tarafından, Kobani’deki çatışmaların Türkiye’de 40’dan fazla insanın ölümü ile sonuçlanan üzücü yansımaları ve son dönemde benzer durumların ortaya çıkmasına neden olabilecek gelişmelerle ilgili bir açıklama yapıldı.
Çerkes Dernekleri Federasyonu yöneticilerinden ve aynı zamanda İstanbul Çerkes Derneği’nin yönetim kurulu başkanı Halis Din yaptığı açıklamada, ’’Ortadoğu ülkelerinde sınırlar yeniden çizilirken ve siyasi yapılar hızla değişirken bu durumların Türkiye’ye etkileri son dönemde hissedilir derecede artmıştır.Birçok komşu ülkede huzur kalmamışken, yüz binlerce insan vatanından kaçıp mülteci durumuna düşmüşken Türkiye’de yaşayan bizler bu durumlardan ders çıkarmalıyız. Kobani’de yaşanan iç savaş nedeniyle bazı gruplar, Türkiye’de demokratik hakların ötesinde bazı girişimlerde bulunmuş ve ülkemizin huzuru kaçırılmak istenmiştir.Bu tatsız olaylar esnasında 40’dan fazla insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmış, devlet kurumları talan edilmiştir. Sonrasında yaşanan gelişmelere baktığımızda güvenlik görevlilerimize yönelik saldırılar sonrasında ölümler yaşanmıştır.

HER DÖNEMDE ÜLKEMİZİN HUZURUNU SAVUNUYORUZ
Onca acı ve tatsız olaya rağmen bazı grupların günümüzde insanları sokağa dökme çağrıları ise tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de şaşkınlığa neden olmaktadır. Ülkemizin barış ve huzurunu her dönem savunmuş, bu yönde sağduyu çağrıları ile sürece katkı sağlamış Çerkesler olarak son dönemde ortaya çıkan üzücü hadiselerde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet ,yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.Ayrıca, Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle büyük acı yaşayan ve üzüntülü bir şekilde mucize bekleyen ailelere de sabırlar diliyoruz. Benzer acıların yaşanmaması tek temennimizdir. Tüm halkımıza geçmiş olsun, Allah benzer acılardan hepimizi korusun" denildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<