banner359

Sağlık Bakanı Filistinli Yaralıları Ziyaret Etti

Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi...

12 Eylül 2014 Cuma 12:35
Sağlık Bakanı Filistinli Yaralıları Ziyaret Etti
Sağlık Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Filistinli yaralıları ziyaret etti. Müezzinoğlu, bir Gazzeli çocuğun annesi ve doktorundan bilgiler aldı.
Ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, “Burada tedavi gören 12 Filistinli hastamızı ziyaret ettik. Tedavilerin takibini arkadaşlarımız yapıyor. Hastalarımızın tamamının kendilerine verilen hizmetten memnun ve mutlu olduğunu gördüm. Bu bizim sağlık diplomasisi açısından önemli bir hizmet alanı” diye konuştu.
Müezzinoğlu, “Önümüzdeki hafta da 50 Filistinli hasta ve 49 refakatçisinin işlemleri tamamlanınca İzmir’de tedaviye alacağız. Şu anda Ankara’da, Afyon’da ve İstanbul’da olmak üzere 52 Filistinli hastanın tedavisini yapıyoruz. İzin süreçleri tamamlanınca 50 hasta da önümüzdeki hafta bekliyoruz” diye konuştu.

"SEPSİS GÜNÜ" AÇIKLAMASI
Bakan Müezzinoğlu, 13 Eylül Dünya Sepsis (kan zehirlenmesi) Günü ile ilgili soruya ise, “Sepsis ile ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ölüm oranlarının çok hızlı arttığı, farkında olmadan ağır bedellerin ödendiği bir alan sepsis. Kalp krizi gibi, beyin kanaması gibi aniden gelen bir tablo. Özellikle antibiyotik kullanımı ve antibiyotiğe olan dirence çok duyarlı olmamız lazım. Leblebi yutar gibi veya elma, muz yer gibi antibiyotik tüketen bir toplum olmamalıyız. ‘Antibiyotik şart mı?’ sorusunu tüm vatandaşlarımız sormalı. Gelişigüzel antibiyotik kullanımının tedaviye yarar değil zarar getirdiğini bilmeli. Mutlaka hekim kontrolünde ve reçete ile antibiyotik almalı. Diğer taraftan hijyen çok önemli. El temizliğini vurguluyoruz” cevabını verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<