Davutoğlu: "Söyleyecek kelime bulamıyorum"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Büyük yazar, büyük sanatçı Yaşar Kemal’i kaybetmekten duyduğum hüznü ifade edecek kelime bulmakta güçlük çekiyorum" dedi. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun...

28 Şubat 2015 Cumartesi 18:43
Davutoğlu:
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Büyük yazar, büyük sanatçı Yaşar Kemal’i kaybetmekten duyduğum hüznü ifade edecek kelime bulmakta güçlük çekiyorum" dedi.
Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazar Yaşar Kemal’in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi.
Mesajında, “Büyük yazar, büyük sanatçı Yaşar Kemal’i kaybetmekten duyduğum hüznü ifade edecek kelime bulmakta güçlük çekiyorum" diyen Davutoğlu şunları söyledi:
"Anadolu’nun ruhunu Köroğlu, Dadaloğlu, Karacoğlan çizgisinde coşkuyla yansıtan ve modern edebiyat imkânlarıyla büyük bir romancı ve hikâyeci olarak dile getiren büyük Usta Yaşar Kemal Cumhuriyetimizle aynı yaştaydı. Söz söylemenin zor olduğu zamanlarda evrensel bir aydın duyarlılığıyla hem muhalif tavrını koruması, hem de gerçeği sakınmadan ifade etmesi; yazar ve sanatçı olarak Yaşar Kemal’in ülkesine karşı duyduğu sorumlulukla onu çok özel ve saygın bir konuma taşımıştır.
Kürt Kökenli bir aydınımız ve ülke meselelerinde söyleyecek çok sözü olan Yaşar Kemal’i Çözüm Süreci nihai aşamaya gelmeden sonsuzluğa uğurladığımıza üzülürken, birlik beraberlik ve kaderdaşlığımız yolunda kat ettiğimiz mesafenin onu memnun ettiği umuduyla teselli buluyoruz. Ülkemizin çok önemli bir değeri olan, dünya edebiyatına ölümsüz eserler kazandıran Yaşar Kemal’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, aile yakınları başta olmak üzere sevenlerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<