Demirtaş: "oylarımızı Satacak Kadar Alçak Mıyız?"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, “Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız....

21 Aralık 2014 Pazar 15:49
Demirtaş:
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti ile anlaşma yapıldığı sözlerine tepki göstererek, “Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız” diye konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İzmir İl Olağan Kongresi’ne katıldı. İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda düzenlenen kongrede, salona Abdullah Öcalan posterleri ve bayrakları asıldı.

“BARAJI YIKACAĞIZ”
Türkiye’de HDP’nin artık hükümet olma zamanı geldiğini dile getiren ve seçim barajını eleştiren Demirtaş, “Seçim dönemine girdiğimizde açıklayacağımız ekonomi politikaları göreceksiniz. Türkiye’de yoksul kalmayacak şekilde ekonomik programla halkın karşısına çıkacağız. Artık Türkiye’yi HDP’nin yönetme zamanı geldi. Artık bizim için yüzde 10 barajı sıkıntı değil, barajları tarumar edeceğiz” şeklinde konuştu.
Demirtaş, ‘HDP AK Parti ile anlaştı, HDP barajın altında kalacak ve 30-40 milletvekilini AK Parti’ye verecek’ denildiğini belirterek "Böyle pazarlık alçaklıktır. Elinde küçük delil olmadan partimize iftira atmak ucuzluktur. Biz oylarımızı satacak kadar alçak mıyız ya. Biz, partimizle seçime gireceğiz barajı da yıkacağız. Bunlar partimizi yıpratmak için ortaya atılmış iftiralardır. Biz, ne AK Parti ile ne CHP ile pazarlık yapmayız" dedi.

“İNSANLAR YATACAK GECEKONDU BULAMIYOR"
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı eleştiren Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “İtibarlı olmamız lazım, diyor. Sarayı itibar ve şan şöhret olarak görüyor. Sokaktaki gerçekler ne olacak peki. Köylerin yarısında tezek yakılıyor. Yakacak odun yok. İnsanlar yaşayacak gecekondu bulamıyor. Çadır bulamayanlar var, sefil yaşayan aileler var. Bu mudur durum yoksa senin sarayındaki mi durum. Eğer sen kendi itibarını düşünüp ‘şanım artsın’ diyorsan yanılıyorsun. Şan şöhret sarayla artmaz tam tersine azalır. Görgüsüzlüktür bu görgüsüzlük. Şu an bütün dünya liderleri senin için ‘görgüsüz’ diyor. Bütün dünyaya şanını şöhretini yaydın ama görgüsüzlüğünle. Ünlü oldun ama görgüsüzlükle. Biz 1 odalı dedik kendisi çıktı bin 100 odalı dedi. İşte bu mantık bu kafa yoksulun, açın halinden anlayamaz. Her biri bin TL’lik altın kaplamalı bardaklardan su içenler, ayda 800 TL’ye çalışanın halinden anlayamaz. Onlar bu ülkenin omuzunda yüke dönüştüler. Bizim vergilerimizle kendilerine saltanat kuruyorlar.”
Birilerine halife olacaksın diye gaz verildiğini anlatan Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: ‘O da inanmış buna. Bize de gaz veriyorlar ama biz sürekli polisin gazını yiyoruz. Onların gazına benzemiyor bizim gaz. HDP hükümet olacak. Onlar sarayda rahat edemeyecek.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINI ELEŞTİRDİ
Diyanet İşleri Başkanı’na da sert sözlerle yüklenen Selahattin Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanı 1 trilyonluk makam aracı almış kendine. Kalkınma Bakanlığı’nın 17 aracı, Diyanet’in 974 aracı var. Ama yetmiyor doymuyorlar. Hem biz ’bir hurmayla karnını doyuran Hz. Peygamberin takipçisiyiz’ diyorlar hem de son model arabalarla dolaşıyorlar. Diyanet İşleri Başkanı’nın yerinde olsaydım istifa ederdim. Allah’tan korkusu olan o şaibelerle koltuğunda oturamaz. Kendini Allah’a adamış birinin makamda gözü olamaz. Bu İslamiyete haksızlıktır. Her gün 5 vakit Allah’a yalvaranlara hakarettir. Sen İslamiyeti temsil eden bir numaralı adamsın. Sen bunu yaparsan İslamiyete zarar verirsin. Sana düşen bunu reddetmektir. Bunu ispatlaman için yapman gereken ya istifa etmek ya da o aracı vermek. Mikrofonlara çıkıp Allah’tan korktuğunuzu anlatıyorsunuz. Keşke öyle olsaydınız, keşke Allah korkusu yüreğinize işlemiş olsaydı. İçinde Allah korkusu olan yolsuzluk yapmaz."
Müslümanlığa büyük zarar verildiğini öne süren Demirtaş, şunları söyledi: “İslam’ı bütün dünyaya yanlış tanıtıyorlar. Tıpkı IŞİD ve Taliban gibi. İslam zorlama, hakaret dini değildir. Ama bunları hepsini yaptı. En çok da kendine Müslümanım diyenin bunu sorgulaması lazım. Bunlara oy değil günahını bile vermemesi lazım. Bunları düşürmesi gerekenler bu ülkenin müslümanlarıdır. Sizin verdiğiniz güçle herkesi yok saydılar, doğayı talan ettiler. Müslüman Müslüman olduğuna utandı bunlar yüzünden. Biz halkın bir kesiminden hesap sormak için iktidara gelmeyeceğiz, biz halkın hepsini tek yürek kabul edip zulüm yapanlardan, devleti soyup soğana çevirenlerden hesap soracağız. Çaldığınız her kuruşu burnunuzdan fitil fitil getirene kadar hesabını soracağız. Bu da sözümüz olsun. Katlettiğiniz her çocuğun, kestiğiniz her ağacın hesabını soracağız. Bunu yapanlar korksunlar. Ama Türk’ün korkmasına gerek yok. Çünkü bizim barajı aşmamız kardeşliğin gelmesi demektir."

“BUNLARDA PARA BİZ DE İMAN VAR BAKALIM KİM GÜÇLÜ ÇIKACAK”
Genel seçimlerde herkesi şaşırtacak sonuçların ortaya çıkacağını savunan Demirtaş, “Bilboardları kapladılar, bütün özel kanalları kapattı, radyoları kapattılar. Bizi, yüzde 1’de bırakabilmek için elinden ne geliyorsa yaptılar. Bunlar da para var biz de ise iman ve irade. Bakalım kiminki güçlü çıkacak. Bunu yarıştıracağız işte” diye konuştu.

“MEZAR TAŞLARI YAN YANADIR”
Halkın içinden çıkmış olanların devleti yönetemeyeceği önyargısı olduğunu belirten Selahattin Demirtaş, “Sanki devlet gökten zembille inmiş, sanki onu özel insanlar yönetir. Biz bu kandırmacaya son vereceğiz. Devleti halk yönetir. Nasıl ki Çanakkale’de göğüs göğüse çarpıştınız, nasıl ki Kürtler ile Türklerin mezar taşları yan yanadır, nasıl ki orada Çanakkale’yi sahiplendiyse bu halk, devletinde sahibi olmalıdır. Eğer vatan ortaksa, bu ülkeyi de birlikte yönetmeliyiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<