banner359

Engelli Öğrenciler Dostum’la Kamp Heyecanını Yaşadı

14 Temmuz 2017 Cuma 16:19 2017-07-14 17:12:42
Engelli Öğrenciler Dostum’la Kamp Heyecanını Yaşadı

 Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nde (DOSTUM) başlatılan kampçılık eğitimlerine ilgi artarak devam ediyor. DOSTUM’un kampçılık eğitiminde son konukları engelli öğrenciler oldu. Kurulan çadırlarda 1 gecelik kamp heyecanını yaşayan öğrenciler, aldıkları eğitimle çadır kurmayı ve kampçılığa ilişkin temel bilgileri de edindi.

İnegöl Belediyesi’nin turizm odaklı projesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM), 12 farklı branşta her yaştan bireye yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda çocuklara yönelik başlatılan kampçılık eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Her hafta 15-20 civarında çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek olan kampçılık eğitimlerinin son konukları Bursa Sevgi Dünya Özel Eğitim Merkezi öğrencileri oldu. 19 engelli öğrenci ile 4 eğitmenin katıldığı eğitimler, Yeniceköy Mahallesinde bulunan DOSTUM merkezinde kurulan çadırlarda gerçekleştirildi. Tüm ekipmanların DOSTUM tarafından karşılandığı kampçılık eğitimine katılan engelli çocuklara uzman eğitimciler tarafından verilecek eğitimlerle birlikte, engelli çocuklar 1 gecelik kampta konaklama deneyimini de burada yaşamış oldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, engelli öğrencilerin kampçılık eğitimlerini ziyaret etti. Çadır kurma ve kampçılıkla ilgili temel bilgileri öğrenen engelli öğrencilerle sohbet eden Eşref Yiğit’e öğrenciler, İnegöl Belediyesi’nin kendilerine sağladığı bu imkan için teşekkür etti.

ÖZEL KONUKLARLA KAMPÇILIK EĞİTİMİ
Eğitimlere ilişkin bir açıklama da yapan Eşref Yiğit, kampçılık eğitiminde özel konuklarını ağırladıklarını ifade ederek “Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’mizin (DOSTUM) branşlarından biri olan kampçılık eğitimlerimiz devam ediyor. Bugün çok özel konuklarımız var. Bursa Sevgi Dünya Özel Eğitim Merkezi öğrencilerimiz bu akşam Yeniceköy’de bulunan DOSTUM merkezinde kampçılık eğitimlerini alacaklar. Etkinliğe 19 öğrenci ve 4 öğretmenimiz katılıyor. Burada 1 gecelik kamp yapacaklar” dedi.

“BİZLERE BÜYÜK MUTLULUK VERDİ”
Başkan Yiğit, engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirilen eğitimin kampçılık kurslarının ikincisi olduğunu da hatırlatarak “Bundan sonra da bu eğitimler devam edecek. Ama bugünkü eğitimimiz gerçekten çok özel. Engelli öğrencilerimize bu heyecanı yaşatmak bizlere de büyük mutluluk verdi. Bildiğiniz gibi geçen hafta çok değerli Belediye Başkanımızın katılımıyla 12-14 yaş arası 20 çocuğumuza kampçılık eğitimi vererek 1 gecelik kamp imkanı sağlamıştık. İnşallah bu hafta sonu da farklı bir gruba bu imkanlar sağlanacak. Ben bu eğitimlerin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bugünkü misafirlerimize iyi eğitimler ve eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.07.2017 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<