Erdoğan’a Sevgi Seli

Yaklaşık 8 senenin ardından Bilecik halkı ile buluşan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman’a, “Beni üz, ama Şeyh Edebali’yi üzme” dediği muhterem Şeyh Edebali’yi rahmet ve minnetle...

25 Temmuz 2014 Cuma 19:45
Erdoğan’a Sevgi Seli
Yaklaşık 8 senenin ardından Bilecik halkı ile buluşan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman’a, “Beni üz, ama Şeyh Edebali’yi üzme” dediği muhterem Şeyh Edebali’yi rahmet ve minnetle anıyor Allah razı olsun diyorum." dedi.
Başbakan Erdoğan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) hizmete girmesi dolayısı ile Ankara’dan başladığı yolculuğu sırasında Eskişehir’in ardından Bilecik’e de uğradı. Erdoğan ve beraberindeki birçok bakan, bürokrat ve gazeteciye taşıyan YHT, öğleden sonra Bilecik’e geldi. Yeni yapılacak tren istasyonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, burada toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, Bilecik’teki tüm kardeşlerini gönülden selamladığını, alperenleri,Bilecik’ten bir kez daha hürmetle selamladığını ve mekanlarının cennet olmasın dilediğini belirten Erdoğan, "Kardeşlerim 13 yıl önce 14 Ağustos 2001’de Ak Partiyi kurduk ve bunun ülkemiz için, milletimiz için kutlu bir yolculuk olduğunu her zaman ifade ediyorum. Biz büyük bir dava çınarının mirasçısı olarak, emanetçisi olarak bu kutlu yolculuğa çıktık o dava çınarı Selçuklu çınarıdır, o dava çınarı Osmanlı çınarıdır, o büyük dava çınarı Türkiye Cumhuriyeti çınarıdır. Selçuklunun büyük Sultanı Alparslan bizim rehberimiz oldu. Bilecik’te, Söğütte ilk tohumları atan Ertuğrul Gazi, Osmangazi onların hocası Osmanlının hür mimarı Şeyh Edebali rehberimiz oldu. Biz onların mirasını, onların emanetini, onların dava şuurunu ve dava ahlakını kendimize azık edindik. Onların ufkunu kendimize ufuk edindik. Onların hayallerini hedeflerini kendimize rehber olarak edindik. Allah’ımıza hamdolsun ki yaşanan onca zorluğa rağmen işte bugün buradayız. Dimdik ayaktayız ve o büyük insanların hatıralarını en güçlü şekilde yaşıyoruz. Onların emanetine sımsıkı sahip çıkıyoruz. Onların yolundan izinden gidiyor, onların tavsiyeleriyle bu yolda yürüyoruz. Onlar hep büyük düşündü bizlerde büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyoruz. Ertuğrul Gazi’den, Osmangazi’den, Orhangazi’den bugünlere ulaşan dava sancağını gururla onurla şerefle taşıyoruz” dedi.

“BU KADİM MEDENİYET YOLCULUĞUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ANI BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
Erdoğan, bugün kadim tarih içinde, bu kadim medeniyet yolculuğunda çok önemli bir anı muhteşem bir tören yaşadıklarını dile getirerek, "Bakın 2009 yılında Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’yı Türk dünyasının başkenti Eskişehir’le hızlı tren aracılığıyla kucaklaştırdık. Ankaralı, Hacı Bayram Veliyi, Eskişehir’de Yunus Emreyle buluşturduk. Ardından 2011 yılında bu hatta Anadolu Selçuklu devletinin kadim başkenti Hazreti Mevlana’nın şehri Konya’yı da yine Ankara’yla kucaklaştırdık. Şimdi bugün bu modern ve kadim başkentleri bu ulu insanları Bilecik’le, Ertuğrulgazi’nin, Şeyh Edebali’nin, Dursun Fakihin şehriyle kucaklaştırıyoruz. Adeta Selçuklu Osmanlı ve Cumhuriyet yolculuğunu hızlı tren hatlarıyla çok anlamlı bir şekilde farklı bir boyuta taşıyoruz. Kardeşlerim. Eskişehir’de az önce açılışı yaptık Bilecik’te şuan açılışı yapıyoruz. Buradan İstanbul’a geçiyoruz. Orada açılışı tamamlıyoruz. Bugün bu yaptığımız açılışta Ankara ile Bilecik 1 saat 47 dakikaya düşüyor. Size bu yakışır” diye konuştu.

“BİLECİK’TEN BİNECEK 1 SAAT 47 DAKİKA SONRA ANKARA’YA ULAŞACAK”
Başbakan Erdoğan, Ankara’dan inşallah binlerce yolcunun bu trene binerek Ertuğrulgazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh’ı ziyaret edeceklerini dile getirerek, “Bilecikli kardeşlerim hızlı trene binecek 1 saat 47 dakikada Ankara’ya ulaşacaklar. Konya’nın tarihi ve manevi havası ile Bilecik’in tarihi havası ve bu açtığımız hatta 2 saat 11 dakikaya düşecek. Eskişehir artık 32 dakika, İstanbul bu hat sayesinde 1 saat 48 dakika Rabbime hamd olsun dağları deldik Dağlara toplam 41 kilometre uzunluğunda 31 tünel yaptık, 15 kilometre uzunluğunda 27 viyadük yaptık. Bilecik‘i bu gün itibariyle sapa bir şehir, ulaşılması güç bir şehir olmaktan çıkardık. İnşallah hem Türkiye’nin hem dünyanın şehri Bilecik yalnız bir ayrıcalık yaptık. Hızlı trenin her şehrinde 1 istasyon var, ama Bilecik’te merkez ve Bozüyük olmak üzere 2 istasyon var. Çok da modern, çok da estetik" diye belirtti.

“BURSA’YI BİLECİK’E BU HATTA BAĞLIYORUZ”
Çok yakında Bursa’yı bu hat ile Bilecik’e bağlayacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi;
“Edirne’den Kars’a kadar Kayseri’den Şanlıurfa’ya, Denizli’den Antalya’ya kadar bu ağı genişletecek. Kardeşlerim biz Türkiye için, ülkemiz ve milletimiz için hayal kurduk, işte bugün o büyük hayali gerçeğe dönüştürdük. Unutmayın Osmanlı cihan devletinin büyük yolculuğu Şeyh Edebali’nin bir rüyasında tecelli etmişti. İşte biz bu rüyaların bu hayallerin peşine düştük. Ve Türkiye’yi bugünlere taşıdık. Allah’a hamd olsun gelişmiş ülkelerde ne varsa Türkiye’de çok hızlı şekilde o imkanlarla buluşuyor. Türkiye’nin 81 vilayeti modern okullarla hastanelerle baraj konut bölünmüş yollarla hızlı tren hatlarıyla buluşuyor. Şurada bölünmüş yolları görüyorsunuz değil mi? Sakarya’dan geçerken yolları görüyorsunuz, oralar çile yoluydu, ölüm virajıydı. Ama şimdi bunların hiçbirisi kalmadı Türkiye çok hızlı değişiyor. Kaos dönemleri kriz dönemleri artık geride kaldı. İstikrarsızlık gerilim çatışma dönemleri geride kaldı. İçine kapanık pasif gündemi belirleyen Türkiye dönemleri geride kaldı. Şimdi güven var şimdi önünü görebilen öncü bir Türkiye var. Şimdi gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir Türkiye var. Türkiye’nin bu kesintisiz yolculuğu devam edecek.12 yılda çok büyük işler yaptık. İnşallah daha fazlasını yapacağız”

“2002’DE İSRAİL FİLİSTİN’DE BİN 500 KİŞİYİ BARBARCA KATLETTİ”
Karşısında Filistin bayrakları gören Erdoğan, 2002’de İsrail’in bin 500 Filistinliyi barbarca katletti dile getirerek, “Kardeşlerim o günlerde merhum Ecevit çıktı ve ’Bu soykırımdır’ dedi. Merhum Ecevit’i adeta linç ettiler. Merhum Ecevit’e 15 günde 4 kez bu soykırım ifadesinden dolayı özür dilettiler. Ama şu anda özür dileyen değil, özür dileten bir Türkiye var. Ana Muhalefet Partisinin müdürünü görüyorsunuz. Gazze meselesinde Mısır arabulucu olsun diyor. Niye, çünkü CHP demek Baas Partisi zihniyeti demektir. Kendisini Türkiye Cumhuriyetinin bir siyasi partisi gibi değil, Mısır’ın darbecisi gibi, Irak’ın Suriye Baas Partisi zihniyetinin temsilcisi gibi görüyor. Günlerdir İsrail zulmünün üstünü örtmek için sabah aksam hükümete iftira atıyor” dedi.

“ASIRLARDIR BURADAYIZ, BUGÜN DE DİMDİK AYAKTAYIZ”
Asırlardır Bilecik’te yaşayan Alperenlerin olduğunu ve şimdi de kendisinin burada dimdik ayakta durduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “10 Ağustosta ne var? Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu çok önemli bir gün ilk defa halk başkanını seçecek bunlar halkın cumhurbaşkanı seçmesini istemediler. Ne CHP ne MHP ne HDP istemediler biz getirdik. O yasal düzenlemeyi biz getirdik. Şimdi ben halkıma sesleniyorum. Ey halkım hangi partiye gönül verirsen ver. Şimdi sen sana inanan, sana güvenen senin iradene güç katmak isteyen başkanını seçeceksin. Sana efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya gelen birini seçeceksin. Önünde 2 tercih var. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye eski Türkiye’nin o kutuplaştırıcı hali değil yeni Türkiye’nin kucaklayıcı adayına destek vereceğini biliyorum. İnşallah 10 Ağustos’ta Bilecik’ten farklı bir ses çıkacağına inanıyorum. Sandıkların patlıcanı inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle birlikte YHT’ne binerek Pendik İstasyonu’na doğru hareket etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<