banner359

Esnafın borcu siliniyor

28 Haziran 2016 Salı 15:25 2016-06-28 15:28:21
Esnafın borcu siliniyor
 Başbakan Yıldırım'ın esnaf ve çiftçilere bazı müjdeleri oldu. 
Sözlerine "Birkaç yeni düzenleme ve müjdeyi paylaşmak istiyorum" diye başlayan Yıldırım, şunları kaydetti:
"Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz, hayırlı olsun. Esnaflarımız borcun ana parasını ödeyecek ayrıca bu ana para da yeniden yapılandırılacak.
Birkaç müjdemiz de tarımla uğraşanlar için var. Çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'nin geleceği tarımdadır. Kalkınmada tarım ve hayvancılığın payını artırmak ana hedeflerimizden biri olacaktır. Çiftçilerimiz ürünlerini Toprak Mahsülleri Ofisi'ne (TMO) satmak isterse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabilecekler.
Piyasaları yakından takip ediyoruz. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması nedeniyle TMO devreye girmiyor gerekirse girecek. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya'da buğday fiyatları düşüş eyleminde. Bu nedenle TMO hububat müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur.
Kırmızı sert ekmeklik buğdayın alım fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7 prim uygulanacak. Ton başına kesilen boşatma ücretini de kaldırmış bulunuyoruz. Tarım sektörüne desteklerin 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyondur."

Son Güncelleme: 28.06.2016 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<