banner359

’’eylem Yok”

İTEO Başkanı Yahya Uğur, ticari taksilere getirilecek yeni uygulamalara karşın kontak kapatılacağı yönündeki haberleri eleştirerek “Kışkırtmaya gelmeyin, eylem yok” dedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur,...

21 Eylül 2014 Pazar 21:16
’’eylem Yok”
İTEO Başkanı Yahya Uğur, ticari taksilere getirilecek yeni uygulamalara karşın kontak kapatılacağı yönündeki haberleri eleştirerek “Kışkırtmaya gelmeyin, eylem yok” dedi.
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, bazı medya organlarında taksicilerin yarın kontak kapama eylemi yapacaklarına yönelik iddiaları yaptığı yazılı açıklamayla yalanladı. Taksici esnafına seslenen Uğur açıklamasında, “Göreve geldiğimiz günden bu yana taksilerin daha konforlu ve donanımlı olması için pek çok öneri getirdik ve çalışma yaptık. Bunlardan bir tanesi de taksicinin güvenliğini ve müşterimizin memnuniyet oranını artıracak olan çağrı merkezi çalışması idi. Çağrı merkezi projemizi İBB’ye önerirken taksilerimizin içerisinde GPS sistemi ve panik butonu ile taksicinin güvenliğini, navigasyon sistemi ile konforu yine araçlarda bulunacak braille alfabeli iletişim tabelalarımız ile engelli müşterilerimizin ulaşım şartlarını kaliteli hale getirmeyi amaçlamıştık” dedi.
Sistemin önemine değinen Uğur, “Sistem sayesinde hangi aracın nereden nereye gittiğini görmüş olacağız. Arşivleme sistemi ile uzun süreyle kayıt tutulması sağlanacak. Böylece müşterilerimiz takside unuttukları eşyalarına kolayca ulaşabilecek. Çağrı merkezi sayesinde taksilerin müşteri aramak için boş dolaşmaları engellenmiş olacak, böylece hem taksicimiz yakıt sarfiyatından kurtulacak hem de İstanbullu her geçen gün artan trafik sıkışıklığını yaşamayacak. Ayrıca sistem kısa mesafede yolcu almama sorununun da önüne geçecek” diye konuştu.
Uğur, “Sistem zamandan ve yakıttan tasarruf kazandırması, kontrolü arttırması ve güvenliği sağlaması açısından çok önemli. Bugün gelinen noktada tek merkezden taksilerin kontrol edilmesi çalışmasının yürürlüğe girmesi memnuniyet vericidir. Ancak İTEO olarak bizim önerimiz bu ihalenin bir tek firma yerine rekabete açık hale getirilmesi ve herkesin kendisini daha çok geliştirmesini sağlayacak şekilde düzenlenmesi” şeklinde konuştu.
Çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığına değinen Yahya Uğur, “Taksicileri temsil etme yetkisine sahip olmayan kişilerce hem medyanın hem de meslektaşlarımızın yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını gözlemlemekteyiz. Taksicilerle ve mesleğimizle ilgili her tür konuda İTEO olarak İBB ile sürekli iletişim ve çalışma halindeyiz. Oda olarak eylemlerin bir çözüm şekli olarak benimsenmesine karşı olduğumuzu sorunlarımızı kurum yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerimizle çözebildiğimizi tekrar hatırlatmak isterim” dedi.
Eylem söylentilerine itibar edilmemesini isteyen Uğur, “Bu sebeple yarın (22 Eylül 2014) bazı medya kuruluşlarınca yapılacağı söylenen eylemin gerçekliğinin bulunmadığını belirtmek isterim. Esnafımızın kendisini temsil etme yetkisi bulunmayan kişilerin yaptığı kasıtlı açıklamalara itibar etmemesini, halkımızın da herhangi bir sorun yaşamadan yarın da ulaşımlarına devam edebileceklerini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<