banner359

Hasta Hayvanlar Bu Hastanede Şifa Buluyor

Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği’nin kurduğu tam teşekküllü hastane, hasta hayvanlara tedavi ve ameliyat hizmeti veriyor.Gazcılar’da faaliyet gösteren hayvan hastanesinde uzman veteriner hekimler görev yapıyor. Kuzu ve...

30 Nisan 2016 Cumartesi 10:24
Hasta Hayvanlar Bu Hastanede Şifa Buluyor
Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği’nin kurduğu tam teşekküllü hastane, hasta hayvanlara tedavi ve ameliyat hizmeti veriyor.
Gazcılar’da faaliyet gösteren hayvan hastanesinde uzman veteriner hekimler görev yapıyor. Kuzu ve oğlak ölümlerinin ülkemizde çok olduğunu söyleyen Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yıldırım Oran, “Bu konuda çalışan birimler çok az. Serbest veteriner hekimler yeterli değil. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yapılan tedavilerin aynısını uyguluyoruz. Buradaki hayvanlar birliğimizdeki en ağır hasta olan hayvanlar. Bunların bir bir tedavilerini yapıyoruz. Hatta tedaviye gerek kalmaksızın hayvanların büyümesi için gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Üyelerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Başkanı Prof. Dr. Sezgin Şentürk’ün tavsiye ettiği tedavi yöntemlerini uyguladıklarını söyleyen Veteriner Hekim Nurgül Akın ise, “İnegöl Esenköy’de bir sürüde ektima ve kripto isminde bir hastalık seyrediyordu. Şu an bu sürüye tedavi uyguluyoruz” dedi.
Birliğin çalışmalarından çok memnun olduğunu söyleyen besici Türker Akpınar, “Yaklaşık 250 anaç koyunumuz var, bunların yaklaşık 200 koyunu oldu. Fakat hayvanlarımızda hastalık oluştu. Birlik sayesinde bu hastalığı giderdik” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<