Her Yere Yürüyor

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde yaşayan 60 yaşındaki Ahmet Yüce, hiçbir motorlu taşıt veya binek hayvana binmeden her yere yürüyerek gidiyor. İlçeye bağlı Irak sınırındaki Derecik beldesinde bağlı Balkaya mahallesinde...

22 Eylül 2014 Pazartesi 09:21
Her Yere Yürüyor
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde yaşayan 60 yaşındaki Ahmet Yüce, hiçbir motorlu taşıt veya binek hayvana binmeden her yere yürüyerek gidiyor.
İlçeye bağlı Irak sınırındaki Derecik beldesinde bağlı Balkaya mahallesinde yaşayan Ahmet Yüce yaklaşık 40 yıldır hiçbir motorlu araca binmiyor.

75 KİLOMETRE UZAKLIKTAKİ ŞEMDİNLİ İLÇE MERKEZİNE YAYA GİDİYOR
40 yıl önce askere giderken araca bindiğini ve bu esnada fenalaştığını belirten Yüce, “Askerden sonra bir daha binmedim. Ömrüm boyunca askerliğimi yaptığım yer hariç her yere yürüyerek gittim. Beldeye 75 kilometre mesafedeki ilçeye bile yürüyerek gidiyorum. Arabaya veya herhangi bir binek hayvana binemem. Binince kan kusuyorum. İlk uzun yürüyüşüm 1987 yılında idi. Geçici Köy Koruculuğu başvurusu için 75 kilometre uzaklıktaki ilçeye gidip gelmiştim. Sürekli ilçeye de köylere de yürüyerek gidiyorum. Sağlık sorunları yaşıyorum ama şu sıralar bir türlü ilçe merkezine gitmeye fırsat bulamıyorum. Safra kesemde problem var sanırım” dedi.

OĞLUNA KIZ İSTEMEK İÇİN IRAK’A YÜRÜYEREK GİTTİ
Yüce’nin yaşadığı Balkaya Mahallesi Muhtarı Nızar Tekin de Yüce’nin hiçbir araca binmediğini belirterek, “Ahmet amcamız gitmek istediği ilçelere yürüyerek gidiyor. En son 75 kilometre ötedeki Şemdinli’ye yürüyerek gitti. Bir defasında oğluna kız istemek için Irak’a yürüyerek gitmişti. Arabaya bindiğinde rahatsız oluyor” dedi.
Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ise Yüce’nin durumunu doğrulayarak Yüce’nin hava yolu ile bir tıp merkezine götürülerek sağlık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<