banner359

İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği’nde

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliğini ziyaret ederek anıta karanfil bıraktı. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen İhsanoğlu, “Birçok Türk gibi bende gurbette doğdum. Önemli olan gurbette doğmak değil vatana...

27 Temmuz 2014 Pazar 16:16
İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği’nde
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliğini ziyaret ederek anıta karanfil bıraktı. Şehit aileleriyle yakından ilgilenen İhsanoğlu, “Birçok Türk gibi bende gurbette doğdum. Önemli olan gurbette doğmak değil vatana sadık olmaktır” dedi.
Birçok partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliğini ziyaret etti. Edirnekapı şehitliğine yanında herhangi bir partili olmadan gelen İhsanoğlu, ilk olarak şehitlik anısına karanfil bırakıp dua etti.
İhsanoğlu’na şehitlikte görevli askerler de bir çeşitli bilgiler vererek kolonya ikramında bulundu. Daha sonra İhsanoğlu, şehitlikte çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit aileleri ile kısa sohbetler etti. Çatı aday İhsanoğlu, kendisine ‘Cumhurbaşkanı olursanız şehit ailelerini unutmayan’ diyen şehit yakınlarına da, “Merak etmeyin. Sizleri unutmayacağız” diyerek cevap verdi.
İhsanoğlu, Edirnekapı şehitliğindeki son ziyaretini ise Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un mezarına yaptı. Ersoy’un mezarına karanfil bırakıp dua eden İhsanoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, “Buraya gelmek çok yönlü bir görev anlayışı bir vefa borcu açısından önemlidir. Burada her şeyden önce bu vatanın uğrunda şehit olan askerlerimiz yatıyor. Burada Çanakkale, İstiklal harbi şehitleri var. Türkiye’nin yetiştirdiği büyük insanlar var. Burada Mehmet Akif Ersoy’un mezarı var. Kendisi benim baba dostumdur. Hayatımızda önemli bir hatırası ve siması olan bir insandır. Bütün bunlara vefa etmek ruhlarına dua etmek için her türkün vazifesi ve görevidir. Ben bu görevi ilk defa yapmıyorum. Daha önce de bu görevi yerine getirdim” dedi.
Ailesine ilişkin yapılan eleştirilere de cevap veren İhsanoğlu, “Merhum Akif babamın çok yakın dostudur. Benim babam Yozgatlı İhsan Efendidir. Akif ile 1924’te tanışıyorlar. Ve beraber yolculuk yapıp Kahire’ye gidiyorlar. Benim babam gurbette vefat etti. Birçok Türk gibi bende gurbette doğdum. Gurbette doğmak bir nakise değildir. Bilakis onun bir anlamı vardır. Gurbette doğanların çoğu vatanın kıymetini vatanın değerlerini, bayrağın manasını kutsiyetini birçok kişiye göre daha iyi bilirler. Daha hassas olurlar. Bu konularda kimsenin şüphesi olmasın. Bu hassasiyetleri insanlar gurbette doğdukları günde his ederler. Bayrağı da, vatanı da toprağı da severler” diye konuştu.
“Bir insanın gurbette doğması kadar tabi bir şey olamaz” diyen İhsanoğlu, “Mühim olan insanın vatana bayrağa sadık olmasıdır. Milletin şerefine haysiyetine halel getirmemesidir. Bilakis onlara hizmet etmesidir. Allah’a şükür ben bütün bu değerlere hizmet ettim. İftihar ediyorum böyle bir ailenin evladı olmaktan. Böyle vatanını milletini dinini seven bir ailenin çocuğu olmaktan iftihar ediyorum. Ayrıca kökü, soyu sopu belli olan bir aileden gelmiş olmanın vermiş olduğu rahatlık içerisinde bana karşı aileme karşı yapılan bu iftiraların hiçbirisine kıymet vermiyorum’’ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<