banner359

"ikinci Sıçramaya Hazırlanıyoruz"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Türkiye son 12 yılda bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi bu ikinci sıçramaya hazırlanıyor. 2015 seçimleri ile Türkiye bir anlamda ikinci sıçrama dönemine çok güçlü bir biçimde giriş yapmış olacak”...

17 Eylül 2014 Çarşamba 21:01
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Türkiye son 12 yılda bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi bu ikinci sıçramaya hazırlanıyor. 2015 seçimleri ile Türkiye bir anlamda ikinci sıçrama dönemine çok güçlü bir biçimde giriş yapmış olacak” dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından Ankara iş dünyası ile Ankara’da ki yabancı misyon temsilcilerini bir araya getiren geleneksel ‘ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’ Etnografya Müzesinde gerçekleşti. Resepsiyona TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve birçok davetli katıldı.
Açılış konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Yılmaz, ‘Orta vadeli program çerçevesi ne durumda?’ sorusuna, “ Orta Vadeli Program hakkında bir taraftan çalışılıyor. 17 Ekim bütçenin meclise teslim edilmesi gerekiyor. En geç 17 Ekim’de dolayısıyla bu çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Makro ekonomik çerçeve ile ilgili Kalkınma Bankalığı, hazine, Maliye, Merkez Bankası gibi kurumlarımız hep birlikte çalışıyoruz. Bütçe ile ilgili çalışmalar başlamış durumda. Ama bunlar henüz devam eden çalışmalar” cevabını verdi.
Büyüme ve enflasyonda bir miktar revizyon olacağını belirten Bakan Yılmaz, “Cari açıkta da revizyon olacak. Olumlu yönde, bölgemizde birçok istikrarsızlıklar var buna rağmen yüzde 3’ün üzerinde bir büyüme olacak bu sene. İlk yarıda 3.3 gerçekleşti ortalama. İkinci yarıda da yine benzer düzeyde bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
"Dış ticaret beklentileriniz nedir?" sorusunu ise Bakan Yılmaz, “Dış ticarette daha olumlu bir tablo var. Dış ticaret açığımız tahminlerimizden daha iyi durumda. Yüzde 6’dan daha düşük olabilir bu yıl ki cari açık” şeklinde cevapladı.
Bakan Yılmaz şöyle devam etti:
“Orta vadeli programda sadece bu yıl ki tahminleri güncellemiyoruz. Aynı zamanda 2015-2017 tahminlerimizi de güncellemiş olacağız. Enflasyon bizim için önemli inşallah bu yıl da tek haneli rakamlar, ama bunu aşağıya doğru düşürmemiz lazım. Enflasyonda aşağı yönlü bir planlama yapacağız. Enflasyon Türkiye’nin çok önemli bir kazanımıdır. Türkiye’nin son 12 yılda ki en büyük başarılarından biri mali disiplini sağlamış olmasıdır. Yapısal reformlar bizim için çok önemli. Türkiye son 12 yılda bir atılım gerçekleştirdi. Şimdi bu ikinci sıçramaya hazırlanıyor. 2015 seçimleri ile Türkiye bir anlamda ikinci sıçrama dönemine çok güçlü bir biçimde giriş yapmış olacak.”
“2014-2018 yılları arasında 5 yıl süreçte 250 milyar doları bütçeden 100 milyar doları da kamu özel ortaklığından olmak üzere 350 milyar dolarlık bir kamu yatırımı öngörüyoruz” diyen Bakan Yılmaz, “AK Parti iktidarı dönemine baktığımız zaman 450 milyar dolar civarında kamu yatırım yapmış. Ama buna mukabil özel sektör 1,8 trilyon dolar yatırım gerçekleştirmiş. Toplam 2,2 trilyon dolar civarında yatırım yapmışız. Önümüzdeki dönemde yine bunlar ivme kazanarak devam edecek” şeklinde konuştu.
ASO Başkanı Özdebir ise, “Ankara Başkent olmasının dışında ciddi bir ekonomi ve sanayi şehri. Birlikte Ankara sanayisini tanımak ve keşfetmek için hepinizin çağrılarınızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<