İşe Alım Sürecinde Gebelik Testi Mi Istendi ?

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere İŞKUR aracılığıyla 2’si erkek, 273’ü kadın 275 kişi alımında kadın personelden gebelik testi istendiği iddia edildi. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde,...

30 Eylül 2014 Salı 18:32
İşe Alım Sürecinde Gebelik Testi Mi Istendi ?
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere İŞKUR aracılığıyla 2’si erkek, 273’ü kadın 275 kişi alımında kadın personelden gebelik testi istendiği iddia edildi.
Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, İŞKUR tarafından ’Toplum Yararına Programlar’ Projesi kapsamında il genelindeki okul ve kurumlarda çalıştırılmak üzere kura çekimi sonucu 2’si erkek, 273’ü kadın 275 kişi işe alındı. Kura sonucu, kazanan isimlerin Burdur’da Merkez ve Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova ilçelerinin merkez ve köylerindeki görev yapacakları okullar ve kurumlar belirlendi. İşe başlayacak kadın personelden istenen sağlık raporuna ek olarak gebelik testi de yaptırmaları istendiği iddia edildi.

"KADIN PERSONEL ŞİKAYETE GELDİ"
Gebelik testi iddiaları üzerine, bir kadın personelin partiye gelerek kendisine konuyu şikayet ettiğini söyleyen CHP Burdur Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, "25 Eylül tarihinde bir vatandaşımız beni aradı ve görüşme talebinde bulundu. Ben de kadın arkadaşımızın görüşme talebine olumlu cevap vererek, görüştüm. Kendisi İş-Kur’dan kura usulü ile seçildiğini, Milli Eğitim bünyesinde çalışacağını, bunun içinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittiğini ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ziyareti sırasında kendisinden sağlık raporu isteniyor, sağlık raporu için hastaneye gidiyor, hastaneden aldığı sağlık raporunu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği sırada orada görevli arkadaş, kendisine sağlık raporunun yetersiz olduğunu söylüyor ve sağlık raporunda gebelik testinin de eklenmesi gerektiğini söylüyor. Bunun üzerine bayan gidiyor hastaneye, aile hekimlerine gidiyor, onlarda gebelik testi ile alakalı bir şey yok, bugüne kadar istenmiş bir olay değil, gebelik testini veremeyeceklerini söylüyor. Birkaç bayan daha bu şekilde gidince aile hekimleri konuyu Sağlık Müdürlüğüne bildiriyor. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım attı.Şimdi 275 tane personel alımı yapacaklar.Bunun 273 tanesi kadın 2’si erkek. Bunu ben sosyal paylaşım sitemden gündeme getirdim, yetkilileri göreve çağırdım" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram’ın, Burdur’un eğitim sektörüne siyaseti karıştırmaya çalıştığını iddia eden CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten, şunları söyledi:
"Burdur bir eğitim kentidir. Eğitim kalitesini kanıtlamış, birinci olmuş, eğitimi ile gündeme gelmiş bir kenttir. Dolayısıyla Burdur’da bu tür eğitim skandallarının gündeme gelmesi utanç vericidir. Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Milli Eğitim Müdürü Burdur’a geldiği günden beri eğitimin dokusu ile uğraşıyor. Birçok okul müdürümüzden neredeyse tamamı puan yetersiz gerekçesiyle görevlerinden alındılar. Mahmut Bayram bir siyasi operasyondur. Milli Eğitim Müdürü eğitimden başka her şeyle uğraşıyor. Biz Milli Eğitim Müdüründen çağ dışı gebelik testi istemesini, okul müdürlerinin yerlerini değiştirmesi istemiyoruz. Burdur’da bir eğitim sorunu varsa, bu sorunları çözmek durumundadır."

"GEBELİK TESTİ İSTEMEDİK"
Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ise İl Milli Eğitim bünyesinde İş-Kur elemanlarının çalışabilmesi için sağlıklı olup olmadığı konusunda sağlık raporu istediklerini, gebelik testini istemediklerini belirterek, "Sağlık raporu yeni atanan öğretmenlerde, devlet memurlarında da isteniyor. Bizim gebelik testi, böyle bir raporu isteme lüksümüz yoktur" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<