Maliye Bakanı Büyüme Verilerini Değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "2014 yılının ikinci çeyreğinde büyüme bir miktar ivme kaybetmiştir. Reel GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,1 oranında nispeten düşük bir...

10 Eylül 2014 Çarşamba 10:55
Maliye Bakanı Büyüme Verilerini Değerlendirdi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "2014 yılının ikinci çeyreğinde büyüme bir miktar ivme kaybetmiştir. Reel GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,1 oranında nispeten düşük bir oranda büyümüştür" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ikinci çeyrek büyümesini değerlendirdi. Bakan Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: "Parasal sıkılaşma, yürürlüğe konulan makro ihtiyati tedbirlerin gecikmeli etkisi, yavaşlayan AB ekonomisi ve jeopolitik gerginliklerin etkisiyle 2014 yılının ikinci çeyreğinde büyüme bir miktar ivme kaybetmiştir. Reel GSYH yılın ikinci çeyreğinde yıllık bazda yüzde 2,1 oranında nispeten düşük bir oranda büyümüştür.
Yukarı yönlü revize edilen birinci çeyrek verisi ile büyüme yılın ilk yarısında yüzde 3,3 ile makul bir düzeyde gerçekleşmiştir. Yılın ilk yarısında büyümenin en önemli kaynağı 2,7 puanlık katkıyla dış talep olurken iç talep 0,6’lık katkıyla nispeten sınırlı kalmıştır.
Global finansal koşullardaki iyileşme, faizlerdeki düşüş ile seçim sonrası süreçte pekişen siyasi istikrar önümüzdeki süreçte iç talebi olumlu yönde etkileyecektir.
Ancak yaz aylarında yaşanan kuraklık, AB ülkelerinde devam eden ekonomik sorunlar ile Irak ve Ukrayna kaynaklı jeopolitik gerginlikler yıl sonunda reel GSYH’nin OVP’de öngördüğümüz yüzde 4’ün altında kalma riskini artırmaktadır".
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<