banner359

İstanbul’a Geliyor

Tayland Prensesi Chulabhorn, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenecek kongreye katılmak üzere Türkiye’ye geliyor. 30’u yabancı 80’e yakın bilim adamı, yaptıkları en yeni çalışmaları kongrede tartışacak.Marmara...

17 Eylül 2014 Çarşamba 17:56
İstanbul’a Geliyor
Tayland Prensesi Chulabhorn, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenecek kongreye katılmak üzere Türkiye’ye geliyor. 30’u yabancı 80’e yakın bilim adamı, yaptıkları en yeni çalışmaları kongrede tartışacak.
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin düzenlediği 4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi, 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında üniversitenin tarihi Haydarpaşa Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Her biri kendi alanında yetkin başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 30’a yakın yabancı ve 50’ye yakın yerli davetli konuşmacının yer aldığı kongrede ilaç ve eczacılık biliminin ve mesleğin güncel konularının ele alınacağı birbirinden değerli konuşmalar yapılacak. Kongrede ayrıca 23’ü sözlü sunum, 255’i poster sunum olmak üzere toplam 278 bildiri, 1 çalıştay ve 1 de kurs yer alacak. Kongrenin açılış günü gerçekleştirilecek olan ve ilaç sektörüne yönelik olarak hazırlanan "Biyobenzerler" konulu kursa, konunun uzmanı değerli bilim insanları katkı sunacak. Kursun açılışını Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Saim Kerman yapacak. Kongre dili İngilizce olup, kurs Türkçe ve İngilizce simultane çeviriyle verilecek. Kongrenin açılış programını aynı zamanda Farmakoloji Profesörü olan Tayland Prensesi Chulabhorn, "İlaç Geliştirmede
Tıbbi Bitkilerin ve Mikroorganizmaların Yeri" adlı sunumla yapacak.

ECZACILIKLA İLGİLİ BİLGİLER GÜNCELLENECEK
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Z. Omurtag, 1994, 1998 ve 2010 yıllarında düzenlenen kongreyi bundan sonra 4 yılda bir gerçekleştirerek gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. Kongre sayesinde bilim insanlarının eczacılıkla ilgili bilgilerini güncelleyeceğine işaret eden Prof. Dr. Omurtag, aynı zamanda Türkiye’deki genç bilim insanlarının da uluslararası bağlantılar kuracağını kaydetti. Bilimsel içeriğiyle olduğu kadar sosyal programıyla da zengin kongre kapsamında sema gösterisi düzenlenecek.
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Tınaz, patent başvurusunda bulunduğu bakteriler arası haberleşmeyi engelleyip antibiyotik direncini ortadan kaldıran çalışmasını anlatacak. 1 yıl Texas’ta bilimsel çalışma yapan Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gargılı, Kırım-Kongo hastalığı konusundaki güncel gelişmeleri paylaşacak. 25 yıldır ABD’de çalışma yapan meme tümörü hücrelerine hedef tedavi olarak direkt etki edebilecek bir takım antioksidan maddelere ilişkin çalışmaları bulunan Prof. Dr. Hayat Önyüksel, ilaç taşıyıcı nanoteknoloji sistemini aktaracak. Yeditepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Aydın, sularda bulunabilecek kimyasallar konusunu işleyecek. ‘Oyalı’ isimli koyun klonlamasını yapan Prof. Dr. Sema Birler, transgenik hayvanlar üzerinden diyabet ve kanser gibi kalıtsal hastalıklar için ilaç geliştirme çalışmalarını paylaşacak. Bezmialem Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Alzheimer’a karşı kullanılan bitkisel etkenleri tartışacak. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Akkoç, kök hücre tedavisindeki son gelişmeleri anlatacak. ABD’den Prof. Dr. Philip J. Scarpace, obezite konusunda geliştirilen son tedavi yöntemlerini aktaracak. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Üstünses, Türkiye ve dünyada eczacılık eğitiminin genel durumuna ve standartlara ilişkin sunum yapacak. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Heperkan, son yılların umut vadeden ilaçları olarak kabul edilen probiyotik ve prebiyotiklerden söz edecek.
Türkiye’de klinik eczacılık eğitiminin 90’lı yıllarda başlamasında önemli katkıları olan Prof. Dr. Sidney Stohs, Amerika’da klinik eczacılık eğitiminde ve uygulamalarında gelinen son noktayı paylaşacak ve ayrıca yapacağı diğer bir sunumda hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde besin destek ürünlerinin rolünü anlatacak.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. İlhan Yargıç, son günlerde gündemi sıkça meşgul eden bonzai adlı maddeye değinecek. Kongrede ayrıca kanserden psikiyatrik hastalıklara, geleneksel ilaçlardan modern ilaç sistemlerine kadar geniş yelpazede birçok güncel konu ele alınacak ve ilaçların kimyasına, yan etkilerine, kan düzeylerinin belirlenmesine yönelik yeniliklere yer verilecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<