Kahvehaneden kıraathaneye mehterli dönüşüm

Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için kahvehanelerde kütüphane köşeleri oluşturuyor.Kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Bursa...

26 Kasım 2016 Cumartesi 15:04
Kahvehaneden kıraathaneye mehterli dönüşüm
Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için kahvehanelerde kütüphane köşeleri oluşturuyor.
Kahvehanelerin kıraathaneye dönüştürülmesi için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt arasında protokol imzalandı. Kahvelerde oluşturulacak kütüphanelerde dünya klasikleri, tarihî ve dinî kitapların yanı sıra güncel yayınlar da yer alacak. Ayrıca tahsis edilen bilgi ekranlarıyla Yıldırım’daki hizmetler hakkında vatandaşlara bilgi aktarılırken, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenecek programların yanında 15 Temmuz darbe girişimini konu alan faaliyetler hakkında sohbet etme imkanı sağlanacak.
Sivil toplum kuruluşları ile dayanışmanın güzel bir örneğini gerçekleştirdiklerini belirten Edebali, “Yıldırım, sosyal yapısı ile toplumsal çeşitliliğinin yüksek seviyede görüldüğü, Anadolu’nun, Balkanlar’ın ve Kafkaslar’ın kültür mozaiğinin yaşandığı önemli bir şehir. İlçemizdeki kahvehanelerin ‘kıraathane’ kavramını tekrar yakalaması için insanların buluşma ve dayanışma noktası haline getiriyoruz. Kıraathaneleri güncel meselelerin konuşulduğu, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği, hasbihal edilen ve kitap okunan alanlar haline dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i de ilçe sakinleriyle bir araya getirdi. Kahvehaneden kıraathaneye projesi çerçevesinde Yıldırımlılarla buluşan Ahmet Şimşirgil, ’Misak-ı Milli ve 15 Temmuz’ programı ile ilçe sakinlerine Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi Türk siyasi hayatındaki gizli kalmış yönleri kendi üslubuyla aktardı. Mehter takımı eşliğinde açılışı gerçekleşen programda, ünlü tarihçi, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin öncesi ve sonrasında yaşanan perde arkası olayları anlattı. Yıldırımlıların ilgisinden memnun kalan Şimşirgil, Osmanlı döneminde yaşatılan kıraathane kültürünün Yıldırım’da tekrar can bulmasından mutlu olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<