Kızılay Görevlisi Gazze’de Yaralandı

Gazze’de görev yaparken rahatsızlanan Türk Kızılayı personeli Serhat Şaylan, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi. Gazze’de görev yaparken rahatsızlanıp, tedavi edilmek üzere Kudüs’e götürülen Türk...

30 Temmuz 2014 Çarşamba 09:29
Kızılay Görevlisi Gazze’de Yaralandı
Gazze’de görev yaparken rahatsızlanan Türk Kızılayı personeli Serhat Şaylan, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.
Gazze’de görev yaparken rahatsızlanıp, tedavi edilmek üzere Kudüs’e götürülen Türk Kızılayı görevlisi Serhat Şaylan, AFAD ve Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği operasyonla Ankara’ya getirildi. Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Esenboğa Havalimanı’na getirilen Şaylan, havaalanında bekletilen ambulansla tedavi edilmek üzere Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.
Şaylan’ın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren, ambulans uçağın doktoru Mehmet Gök, “Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın organizasyonuyla, hasta transferini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastamızın çok ciddi bir akciğer enfeksiyonu ve beraberinde akut böbrek yetmezliği bulunmaktadır. Yaklaşık 1 hafta hastanede tedavi görmüş. Genel durumu şuan için stabil. Fakat ileri teknik tedavi gerektiren bir rahatsızlığı mevcut. Operasyon, bizim açımızdan oldukça iyi organize edildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur” ifadelerini kullandı.
Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ise, “Arkadaşımız, Türk Kızılayı’nın 2009’dan beri açık olan Gazze Delegasyonunda görev yapıyordu. İsrail’in saldırılarına müteakip bölgeyi terk eden arkadaşlarımız, Kudüs’te beklemedeyken bu şekilde bir enfeksiyon kaptı. Ciddi derecede ateşli bir hastalık geçirdiği tanısıyla büyük bir hastane olan Hadassah Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yaklaşık 1 haftadır orada yatıyordu. AFAD’ın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı’nın girişimleriyle hastamızı oradan aldık ve sağ sağlim bir şekilde buraya getirdik. Şuandan itibaren hastamız Türk doktorlarına emanet” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<