Mantara Sıkı Denetim

Türkiye genelinde mantardan zehirlenmelerinin artması üzerine harekete geçen Yıldırım Belediyesi, halk pazarlarında yabani mantar satanlara operasyon düzenledi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de bizzat pazar denetiminde yer...

25 Ekim 2014 Cumartesi 11:48
Mantara Sıkı Denetim
Türkiye genelinde mantardan zehirlenmelerinin artması üzerine harekete geçen Yıldırım Belediyesi, halk pazarlarında yabani mantar satanlara operasyon düzenledi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de bizzat pazar denetiminde yer alarak vatandaşları ve satıcıları uyardı
Yıldırım Belediyesi ekipleri ilçede kurulan semt pazarlarında mantar denetimi yaptı. Denetimlerde, yabani mantar satışı yapılan ve belgelerini ibraz edemeyen tezgahlardaki mantarları toplandı. Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri’ne bağlı ekipler zabıta eşliğinde sabah saatlerinden itibaren semt pazarlarında kontroller yaptı. Denetimlere bizzat katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yabani mantar yerine kültür mantarları satan pazar esnafını tebrik etti.
Edebali, kırlardan toplanan ve zehirli olma ihtimali bulunan yabani mantar satan esnafı bu ürünleri tezgahlarından kaldırmaları konusunda ikaz etti. Vatandaşın sağlığını tehdit eden ürünlere hiçbir zaman izin vermeyeceklerini ifade eden Edebali, "Yağan yağmurların ardından çıkan güneş, mantarı aşırı artırdı. O mantarların hiçbir denetime tabi tutulmadan pazarlarda satılması insanlarımızın sağlığı açısından çok ciddi bir tehlike. Son günlerde zehirlenme vakaları oluyor. Ekiplerimizle beraber yaptığımız denetimlerde, belgesiz ve kültür mantarı haricindeki mantarların satışına son verdik. Mantar tabii ki önemli bir gıda kaynağı, ama kültür mantarı dediğimiz mantar çeşidini yemeliyiz. Bu denetimleri Yıldırım’daki bütün pazarlarda yapacağız" diye konuştu.
Uzun süredir mantar sattıklarını söyleyen pazarcılar ise, şimdiye kadar bu mantarlardan kimsenin zehirlenmediğini söyleseler de mallarının toplanmasına mani olamadılar.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<