Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 8. yılı

25 Mart 2017 Cumartesi 11:21 2017-03-25 11:30:46
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün 8. yılı
Büyük Birlik Partisi'nin eski genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 8 yıl önce bugün Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi açıklarında helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. 

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?
Muhsin Yazıcıoğlu 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi ve eğitim hayatını tamamladı.
1968 yılında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak ilk defa siyasi hayata adım attı. 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, önce Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı, sonrasında da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini yaptı.

Aynı zamanda 1978 yılında kurulan Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı olan Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nin kendi siyasi anlayışıyla uyuşmadığı gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşıyla beraber partiden ayrıldı ve 29 Ocak 1993'te partiden ayrılan bir grup arkadaşı ile Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.
24 Aralık 1995 tarihindeki ANAP-BBP ittifakından milletvekili seçildi ve meclise girdi. Ancak 28 Şubat 1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek Büyük Birlik Partisi'ne döndü.
22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi ve TBMM'ye girdi. Ayrıca seçimden önce bıraktığı Genel Başkanlık görevini yeniden devraldı.

HELİKOPTER KAZASI
25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat'ta yapacağı mitinge gitmek için bindiği helikopter, henüz bulunamayan bir sebepten dolayı düştü. Helikopterin düşmesinin ardından bölgede bulunan İHA muhabiri İsmail Güneş, 112 Acil Servis'i aramış ve yaptığı konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde yer alan BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'dan ne de helikopterin pilotu Kaya İstektepe'den ses geldiğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini bildirmiştir.

MUHSİN YAZICIOĞLU SÖZLERİ

Bizim çocukları kitap okumak sıkar. O yüzden fikri tartışmalarda biraz zayıf kalırlar. Ama kavga var dersen, Ayrancı’dan Kızılay’a koşa koşa gelirler!

Beton çok soğuk, üşüyorum.

ZuIüm Azrail oIsa da hep Hakk’ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir.

Bir elinde Bilgisayar, Bir elinde KUR’AN olsun.

Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam.

Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!

Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu ! Bana baskı sökmez ! Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.

Bu adama haddi bildirilmelidir. Kedisini bile vermezmiş. Kürt, bizim kardeşimiz, soydaşımız, candaşımız. Kürdün kedisi de, keçisi de, kendisi de Türk milleti için değerlidir. Barzani’den bizim isteğimiz, kedi değildir, PKK elebaşlarıdır.

Bir saniyesine bile hakim olmadığınız bir dünya için;bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.

banner380

Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk Devletsiz oImaz. Ben Türk’üm, Türk Bayraksız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Ezansız olmaz. Ben Türk’üm, Türk Hürriyetsiz olmaz.

Böldürtmeyeceğiz, soydurtmayacağız, Türkiyemize, Mirastarlarımıza her şeyiyle sahip çıkacağız. Var mısınız? Varız!

Evet adım Muhsin YazıcıoğIu, bende ve  arkadaşlarımda döneklik olmaz. Biz inandığımızı yaptık. İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz.

İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.

Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürüyeceğimi söylüyorum.

Son Güncelleme: 25.03.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<