Musul Başkonsolosunu Evinde Ziyaret Etti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hükümetten, Dışişleri’nden, her ülkedeki temsilcilerimizden Türk Devlet geleneğine yaraşır bir duruş, tavır bekliyoruz” dedi.IŞİD’in elinden kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk...

22 Eylül 2014 Pazartesi 21:07
Musul Başkonsolosunu Evinde Ziyaret Etti
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “Hükümetten, Dışişleri’nden, her ülkedeki temsilcilerimizden Türk Devlet geleneğine yaraşır bir duruş, tavır bekliyoruz” dedi.
IŞİD’in elinden kurtarılan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ı evinde ziyaret eden Destici, konsolosluk görevlilerinin, polislerin Türkiye’ye sağlıklı bir şekilde dönmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi. 102 günlük süreçte Türkiye’nin kalbinin Musul Başkonsolosluğu görevlileriyle birlikte olduğunu ifade eden Destici, “Geçmiş olsun diliyorum. Sizi tekrardan vatanımızda görmekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.
Musul’daki Başkonsolosluk görevlilerinin durumunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları toplantıda gündeme geldiğini belirten Destici, Musul Başkonsolosluk görevlileri konumu uyarınca kendilerinin medya ile konuyu paylaşmadıklarını söyledi. Destici, “Bölgede Türkmen varlığı var. Bu varlığı da değerlendiririz” ifadelerini kullandı.
Ziyaretinden dolayı teşekkürlerini ileten Öztürk Yılmaz ise, IŞİD elinde olduğu zamanlar kendilerini yalnız hissetmediklerini ifade etti. Yılmaz, “Türkiye böyle milli bir davada, herkesin bir araya gelmesi beni en çok mutlu eden unsur oldu. Bazı konular vardır, milletçe bir araya gelindiğinde millet duygusu daha da güçlenir. Bütün arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Sonu çok güzel, başarılı bir şekilde sonuçlandı. Süreç çok dikkatli bir biçimde yürütüldü” diye konuştu.
Yılmaz, rehin hayatında yaşanan şeyleri yaşadıklarını aktararak, fiziki bir şiddetle karşılaşmadıklarını söyledi. Tehditler, baskılar yaşadıklarını söyleyen Yılmaz, Türkiye’yi küçük düşürecek bir şey yapmadıklarını ifade etti.
Ziyaretinden ardından gazetecilere açıklama yapan Destici, 49 vatandaşın sağ salim Türkiye’ye dönmelerinin önemine işaret etti. Destici, Musul Başkonsolosluk personelinin nasıl kurtarıldığına dair bilgilerinin olduğunu kaydederek, “Musul başkonsolosluk görevlileri kurtarılmadan evvel elimizde bilgiler vardı. IŞİD yapısıyla ilgili, rehin alma nasıl oldu, nasıl serbest bırakıldılar, hangi şartlarla serbest bırakıldılar. Dış politika milli bir politikadır” ifadelerini kullandı.
Destici, şunları kaydetti:
“Hükümetten, Dışişleri’nden, her ülkedeki temsilcilerimizden Türk devlet geleneğine yaraşır bir duruş, tavır bekliyoruz. İnşallah bu duruşa zarar verilmemiştir. Daha sonra Türkiye bununla ilgili bedeller ödemek zorunda kalmaz, atabileceği adımları atmak zorunda kalmaz.”
Bir gazetede yasa dışı dinlemelerle ilgili yayınlanan haberlere ilişkin olarak Destici, kendisinin 2008-2009 yıllarında bir terör örgütüne ilişkin olarak dinlendiğini ve savcılığın kendisinin ifadesine başvurduğunu belirtti. Destici, “Bende Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, bu konudaki düşüncelerimi söyledim. Avukatlarımızla birlikte dosyayı alacağız. Dosyayı inceledikten sonra böyle yasa dışı dinleme var mı, yok mu bununla ilgili kararımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<