banner359

(Özel Haber) 40 Derece Sıcakta Ateş Başında Demir Dövüyor

Termometrelerin 40 dereceye yaklaştığı Bursa’da insanlar sıcaktan bunalırken, Halit Çıkrıkçı, ateşte kor haline gelen kızgın demirlere çekiçle şekil veriyor.Çöl sıcaklıklarında insanlar gölgede bile bunalırken, bazıları ateşin...

03 Ağustos 2015 Pazartesi 11:19
(Özel Haber) 40 Derece Sıcakta Ateş Başında Demir Dövüyor
Termometrelerin 40 dereceye yaklaştığı Bursa’da insanlar sıcaktan bunalırken, Halit Çıkrıkçı, ateşte kor haline gelen kızgın demirlere çekiçle şekil veriyor.
Çöl sıcaklıklarında insanlar gölgede bile bunalırken, bazıları ateşin karşısında ekmek parası kazanıyor. Bunlardan biri de 50 yıldır Bursa’nın Kayhan Çarşısı’nda demircilik yapan Halit Çıkrıkçı. Mesleğini hala babadan öğrendiği teknikle, körük, örs ve çekiçle devam ettiren yarım asırlık usta, sıcaklara rağmen bütün gün ateşin karşısında demir dövüyor.
Eski usulle demircilik yapan Çıkrıkçı, "Zorluğu var, ama mesleğini seversen, o sıcaklıktaki serinliği hissedersin" dedi.
VERGİ MUAFİYETİ MESLEĞİ YOK OLMAKTAN KURTARIR
Kendisinden sonra bu mesleği yapan kimsenin kalmamasına üzülen emektar demirci ustası, "Her sanat bir değişikliğe uğruyor. Herhalde bu da değişikliğe uğrayacak. Fotoğraflarda, hatıralarda, filmlerde kalacak" diye konuştu.
El sanatlarıyla çalışılan mesleklere yok olmamaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı zamanında vergi muafiyetinin uygulandığını belirten Halit Çıkrıkçı, "O zamanlar gerçekten çok rahat etmiştik. Vergi muafiyeti tekrar devam ederse mesleğin yok olmaması için büyük bir adım atılmış olur" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<