Papa’ya Anlamlı Hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı Papa Francis’e, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna ruhbanlarının dini hayatlarının serbestçe sürdürülebilmelerini içeren fermanın replikasını hediye etti.Katolik...

28 Kasım 2014 Cuma 20:29
Papa’ya Anlamlı Hediye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı Papa Francis’e, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna ruhbanlarının dini hayatlarının serbestçe sürdürülebilmelerini içeren fermanın replikasını hediye etti.
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa ile hediyeleşti. Papa Francis Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “St. Angelo Kalesi’nden Görünüm” adlı yağlı boya tablosundan esinlenerek hazırlanan, mozaik bir resim hediye etti. Erdoğan ise Papa’ya Fatih Sultan Mehmet’in Bosna ruhbanlarının dini hayatlarının serbestçe sürdürülebilmelerini içeren fermanın replikasını hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan fermanda yazan, “Ben ki Sultan Mehmet Hanım. İhsan edip Bosna rahiplerine buyurdum ki kiliselerinizde korkusuzca ibadet ve memleketinizde korkusuzca ikamet edin. Ne vezirlerimden ne de halkımdan kimse bunları incitmesin ve rencide etmesin. Allah’a, Peygambere, Kur’an’a ve kuşandığım kılıca yemin olsun ki canları, malları ve kiliseleri bana itaat ettikleri sürece güvencem altındadır” cümlelerini Papa’ya okudu. Bu cümleleri bir tercüman da Papa’ya çevirdi. Erdoğan daha sonra Ankara Üniversitesi’nin hazırladığı Türkçe ve Almanca dillerindeki dört ciltlik İslamiyet ve Hristiyanlık Dini Terimler Sözlüğü’nü iyi derecede Almanca bilen Papa’ya hediye etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<