banner359

Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü

Manisa’da emlakçılık yapan 54 yaşındaki Hüseyin Tavşanoğlu, 7 yaşından beri topladığı bine yakın tarihi eşyayı emlakçı dükkanında sergiliyor. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan Tavşanoğlu, amacının,...

11 Eylül 2014 Perşembe 12:21
Hayalini Gerçeğe Dönüştürdü
Manisa’da emlakçılık yapan 54 yaşındaki Hüseyin Tavşanoğlu, 7 yaşından beri topladığı bine yakın tarihi eşyayı emlakçı dükkanında sergiliyor. Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan Tavşanoğlu, amacının, tarihi eşyaları gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.
Manisa Şehzadeler ilçesi Yarhasanlar Mahallesi Bekçi Sokak 19/B’de faaliyet gösteren Durukan Emlak’ın sahibi Hüseyin Tavşanoğlu, 7 yaşından beri çevresinde gördüğü tarihi eşyaları toplamaya başladı. İlk etapta tarihi eşyaları evinde küçük çaplı toplamaya başlayan emlakçı Tavşanoğlu, 8 yıl önce tarihi eşyaları işyerinin arkasına yeni bir bölüm yaptırarak oraya taşıdı. Şu an işyerinin arkasındaki özel bölümde radyo, ütü, gaz ocağı, su mataraları, ibrik, kazan, erkek-kadın kıyafetleri olmak üzere bine yakın birçok tarihi eşyanın bulunduğunu söyleyen Tavşanoğlu, amacının geçmişte kullanılan eşyaları gelecek kuşaklara taşımak olduğunu söyledi.

"KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ HAYALİM BİR MÜZE OLUŞTURMAKTI"
Tavşanoğlu, “Küçüklüğümden beri hayalim bir müze oluşturmaktı. Her ne kadar maddi değeri olmasa dahi benim açımdan küçük çapta dedemin kullandığı tütün iğneleri, oraklar, eski ütüler, eski kılıçlar, maddi değeri olmayan bir hobi oluşturdum.Amacım burada küçük çocukların gelip hem atalarının eski kullandığı eşyaları görmeleri hem de tarihten kopmamaları için bir hobi oluşturdum" dedi.
Emlakçı dükkanındaki eserleri farklı yerlerden topladığını kaydeden Tavşanoğlu, “Bu eserleri arkadaşlarımdan gittiğim köylerde bir kısım akrabalarım sağolsunlar getiriyorlar. 54 yaşındayım bunları 7 yaşından beri topluyorum” şeklinde konuştu.
Tavşanoğlu, hedefinin ilerleyen zamanlarda tarihi eşyaları Manisalıların gösterimine sunacak bir sergi açmak olduğunu da sözlerine ekledi.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<