banner359

Plaketçiler Genelgeye Tepkili

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık genelgesiyle yerel yönetimler, valilik ve diğer kurumların plaket ve hediye sunumunda bulunamayacaklarını açıklamasına plaket esnafından tepki geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yaptığı açıklamada,...

18 Aralık 2014 Perşembe 17:05
Plaketçiler Genelgeye Tepkili
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık genelgesiyle yerel yönetimler, valilik ve diğer kurumların plaket ve hediye sunumunda bulunamayacaklarını açıklamasına plaket esnafından tepki geldi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün yaptığı açıklamada, plaket ve hediyelerle ciddi bir israf alanının oluştuğuna dikkat çekerek, "Başbakanlık genelgesiyle yerel yönetimler, valilik, diğer kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklardır. Bana yönelen hediyeler bağlamında duyurmuştum. Ağaç ve fidan dikimi olabilir" demişti. Bu açıklamaya plaket esnafından tepki geldi. İskitler’de plaket üzerine satış yapan esnaf Ömür Çetinkaya, "Plaketçiler ekmek parasını nereden kazanacak. Herkesin bir işi, görevi var. Kamu kurumları eskisi kadar plaket yaptırmıyor. Bizim yanımızda da dört beş kişi çalışıyor. İster istemez sekteye uğrayacağına inanıyorum" dedi.
Abdullah Birler adlı esnaf ise, daha önce de böyle bir uygulamanın olduğunu ancak etkisinin olmadığını ifade ederek, "Bir şekilde plaketler yapıldı. Plaket adı altında plaket yapıldı, başka bir şekilde faturalandı. O yüzden etkileyeceğini sanmıyorum" diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<