banner359

Şahin’e pranga vurdular

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği kaçak avcıların yanı sıra gerçekleşitirdiği denetimlerle yasadışı hayvan ticaretinin de önüne geçiyor. Bunların sonuncusu ekiplerin alıcı rolüyle gerçekleştirdiği...

22 Ocak 2017 Pazar 12:36
Şahin’e pranga vurdular

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliği kaçak avcıların yanı sıra gerçekleşitirdiği denetimlerle yasadışı hayvan ticaretinin de önüne geçiyor. Bunların sonuncusu ekiplerin alıcı rolüyle gerçekleştirdiği operasyon ile engellendi. Satmak üzere yakalanan şahini alıcı rolüyle ele geçiren ekipler kutu içerisinde sarılı halde görünce ise şaşkına döndü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürlüğü Koruma Kontrol Şefliğine bağlı ekipler önceki gün İstanbul’da Ç.T. isimli bir şahsın internet üzerinden yakalanmış bir şahinin pazarladığını tespit etti. Şahinin internete konulan fotoğraflarında ise zincirle bağlı tutulduğu görülüyor. Hemen harekete geçen ekipler 1200 TL’ye kuşu satın almak için Ç.T. ile alıcı rolü oynayarak anlaştı. Ardından İstanbul Bağcılar’da bir kafeteryada şahısla alıcı rolüyle buluşan ekipler kutuyu açtıklarında kuşu bir bezle sarılı halde buldular.

Yakalanan Şahine el konulurken Ç.T.’ye şahin için 7.500 Tl tazminat ile Korunan Hayvanın Ticaretini yapmaktanda 885 TL para cezası kesti.

El konulan şahin ise tedavisi yapılmak üzere İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürüldü. Bakımı tamamlanan şahinin yeniden doğaya salınacağı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<