banner359

“sanat Ve Barış” Için Yürüdüler

"Uluslararası Sanat Günleri Festivali" kapsamında bir araya gelen yüzlerce Beşiktaşlı, sanatçılarla birlikte “Sanata ve Barışa” dikkat çekmek amacıyla hep birlikte yürüdü. Rengarenk görüntülerin oluştuğu festival yürüyüşü karnavalları...

21 Eylül 2014 Pazar 22:59
“sanat Ve Barış” Için Yürüdüler
"Uluslararası Sanat Günleri Festivali" kapsamında bir araya gelen yüzlerce Beşiktaşlı, sanatçılarla birlikte “Sanata ve Barışa” dikkat çekmek amacıyla hep birlikte yürüdü. Rengarenk görüntülerin oluştuğu festival yürüyüşü karnavalları aratmadı.
Beşiktaş Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Uluslararası Sanat Günleri Festivali” gün boyu devam etti. Festival kapsamında yüzlerce Beşiktaşlı ve festival için İstanbul’da bulunan ünlü sanatçılar Beşiktaş Meydan’da bir araya geldi. Rengarenk görüntülerin ortaya çıktığı festivalde halaylar çekilip dans edildi.
Vatandaşları yalnız bırakmayan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Sahil hattında vatandaşla sanatı buluşturmak istedik. Bütün hattı sanat galerisi haline getirmeyi istedik. Bunun için çalışmalar yaptık. Sanat ile barışın bir arada olduğunu ve olmaya da devam edeceğini buradan gösterdik. Bu festival bir hafta boyunca devam edecek” dedi.

“HAKKARİ BARIŞ SOKAĞINI AÇACAĞIZ”
Yakında Hakkari Barış Sokağını açacaklarını söyleyen Başkan Hazinedar, “Hakkari Belediyesi ile bugün kardeşlik protokolü imzalayacaktık. Ancak Hakkarili yetkililer, Suriye’den kaçarak Türkiye’ye sığınan kardeşlerimizin acısını paylaşmak istediler. Bizde onlara saygı gösterdik. Ama ilerleyen zamanlarda Hakkari ile burada “Kardeşlik Protokolü’ imzalayacağız” diye konuştu.
Meydanda düzenlenen etkinlik sokağa da sıçradı. Yol boyunca Beşiktaş ile Ortaköy arasındaki güzergah karnavalları aratmadı. Yüzlerce kişi, ‘sanata ve barışa’ dikkat çekmek için Beşiktaş Meydan’dan Ortaköy’e kadar barış korusu ve davul zurna ile kortej şeklinde yürüdü. Yürüyüş nedeniyle zaman zaman trafikte uzun kuyruklar oluştu. Yoldan geçen vatandaşlar da yürüyüşe destek verip fotoğraf ve selfie çektirdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da yürüyüşe eşlik etti. Ortaköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi Başkan Hazinedar’la birlikte “Uluslararası Sanat Günleri Festivali’nin açılış kurdelesini kesti. Festival bir hafta boyunca farklı etkinliklerle devam edecek.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<