Şehit Asteğmen Mezarı Başında Anıldı

Bursalı şehit Asteğmen Zeki Burak Okay, mezarı başında dualarla anıldı.Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’na 1 Eylül 2006 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen...

01 Eylül 2015 Salı 15:42
Şehit Asteğmen Mezarı Başında Anıldı
Bursalı şehit Asteğmen Zeki Burak Okay, mezarı başında dualarla anıldı.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan Köprülü Jandarma Tabur Komutanlığı’na 1 Eylül 2006 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Asteğmen Zeki Burak Okay, ölümünün dokuzuncu yıl dönümünde Bursa’daki mezarı başında anıldı.
2006 yılında "Hakkımızı helal etmiyoruz" diyerek Türkiye’nin gündemine gelen baba Sezai Okay, oğlu Zeki Burak Okay’ın 9. ölüm yıl dönümünde Pınarbaşı Garnizon Şehitliği’nde yaptığı konuşmada yine terörü lanetledi. Acılı baba, terörün sebebinin yanlış politikalar olduğunu ileri sürerek, “1999 ve 2000 yıllarında bir veya iki şehit veriliyordu, çünkü terör bitmişti. Mavi bereliler, bordo bereliler, terör TİM’leri vardı o bölgede. Ordumuz, Mehmetçik oraya hakimdi. Ne zaman terör timlerini oradan çektiler, benim oğlum gibi acemi çocuklarımızı oraya sürdüler, yüzlerce şehit verdik. Terörün dini ve imanı yok, terörün derdi bu memleketi bölmek ve parçalamak” dedi.
“Sadece oğlumu anmıyorum, Türkiye’nin her yerinde şehit olan evlatlarımız için bugünü düzenliyorum” diyen Okay, Kürt halkıyla terörü bir tutmamak gerektiğine dikkat çekti. Okay, “9 yıl oldu oğlumuzu kaybedeli. Niçin insanlar birbirini öldürürler? Ne var paylaşılamayacak? 1 Eylül Dünya Barış Günü. PKK, ses çıkartmak için bu olayı Dünya Barış Günü’ne denk getirmiş. Biz evlatlarımızı kaybettik, Yıldız hanım eşini kaybetti. Çocuklarımız paramparça oldu. Ama hiçbirimiz Kürt düşmanı olmadık. Terörle Kürtleri ayırt etmemiz gerekiyor, onlar apayrı şeyler" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<