"şımarıklığı Zirve Yapmış Bir Terör Devleti Ile Karşı Karşıyayız”

TÜMSİAD’in iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geldiğimiz noktada, artık hiçbir uluslararası kuralı tanımayan, şımarıklığı zirve yapmış bir terör devleti (İsrail) ile karşı karşıyayız” dedi. Başbakan...

25 Temmuz 2014 Cuma 23:45
TÜMSİAD’in iftar programına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geldiğimiz noktada, artık hiçbir uluslararası kuralı tanımayan, şımarıklığı zirve yapmış bir terör devleti (İsrail) ile karşı karşıyayız” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD’ın Haliç Kongre Merkezi’nde verdiği iftar programına katıldı. İftara Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, iş, sanat ve siyaset camiasından çok sayıda davetli katıldı.
Burada konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, katılımcılara teşekkür ettikten sonra Ortadoğu’da yaşanan olumsuz gelişmelere değindi. Erdoğan, “Bakınız 1948 yılında Ortadoğu’nun kalbinde İsrail devleti kuruldu. İsrail devleti kurulmadan bazı terör örgütleri eliyle sivillere karşı acımasızca katliamlar gerçekleştirildi. Bu katliamlar İsrail’in devlet olmasından sonra da devam etti. Bir yandan adım adım Filistin topraklarını işgal ettiler, bir yandan da kitlesel olarak Filistinlileri sürgüne yolladılar, ya da katlettiler. Açıkçası dikensiz bir gül bahçesinde ilerlediler” dedi.
Erdoğan’ın konuşması sırasında kısa süreli bir elektrik kesintisi yaşandı. Sahne yaklaşık 2 dakika karanlık kalırken Erdoğan, jeneratörlerin devreye girmesiyle birlikte konuşmasına kaldığı yerden devam etti.
Sözlerine kaldığı yerden devam eden Başbakan Erdoğan, “Egemen güçler her zaman arkalarında oldu, İslam dünyası suskun kaldı. Ortadoğu’daki bölünmüşlük, dağılmışlık, fikri çatışmalar İsrail’e zemin hazırladı. Her yaptığı katliamda İsrail ödüllendirildi. Daha da şımardı ve hukuksuz hareket etmeye başladı. Geldiğimiz noktada artık hiçbir uluslararası kuralı tanımayan, şımarıklığı zirve yapmış bir terör devleti ile karşı karşıyayız. Bizim dile getirmemizden de rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki Türkiye de sussun. İstiyorlar ki Türkiye de buna boyun eğsin” diye konuştu.
Aynı senaryoların diğer İslam ülkelerinde de sahnelendiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “Darbe yaptılar, Mursi’yi oradan kanlı şekilde uzaklaştırdılar. Mursi’nin ilk işlerinden birisi Refah Sınır Kapısını açmak oldu, darbecilerin ilk yaptığı ise kapatmak oldu. Türkiye’yi de susturamayınca Mısır’ı susturdular. Hani siz Müslümandınız. Müslümansan oradaki Müslüman kardeşlerine Refah Sınır Kapısını nasıl kapatırsın. Orada ilaç alamıyorlar, ilaç. Hastanelerde ameliyatlar için gerekli malzemeler yok. Malzemeler olmadığı için o yavruların elleri kolları kesiliyor. Ey Sisi bunun hesabını nasıl vereceksin” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını Gezi olaylarından örnekler vererek sürdüren Erdoğan, “Gezi olaylarının gayelerinden biri de aynen Türkiye’yi susturabilmek içindi. 17 Aralık, 25 Aralık operasyonu efendisinden aldığı talimatla Pensilvanya’nın Türkiye’yi susturma girişimiydi. Bakın şu anda operasyonlar başladı” dedi.
Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda dışarıda bizi antisemitist göstermeye çalışıyorlar. Bunu niye yapıyorlar? Bu iftira ile bizi sindirmek istiyorlar. Antisemitizmin insanlık suçu olduğunu söyleyen belki de ilk Müslüman başbakan benim. Ama Batılılara İslamofobia’nın bir insanlık suçu olduğunu Varşova’da uluslararası bir toplantıda sonuç bildirgesine koydurttuk. Ama Batılı hala İslamofobia’yı ne yaşıyor ne konuşuyor. Ama bizim ne olduğumuzu bilen biliyor. Bizde ırkçılık olmaz, bizde soykırım olmaz. Bizde farklı dinlere inançlara tahammülsüzlükler olmaz. Milletimizin tarihinde antisemitizmcilik olmadı, olmayacak. Ama bizi sindirmek, susturmak için bu iftiraları atmaya devam edecekler.”
Burada bir anısını anlatan Başbakan Erdoğan, “Şaron İsrail’in başında... Bir ziyaretimde konuşuyoruz. Hiç unutamıyorum o zaman onun şu ifadesi çok manidardır. ‘Hayatımda en mutlu olduğum an Filistin topraklarında tankların üzerinde Filistinlileri öldürmektir’ diyor. Çok oldu... Dedim; ‘ne diyorsun sen ya’ bununla mutlu olunur mu? Bununla şeref duyulur mu? Ama bak 7-8 yıl nasıl yaşadı. Çünkü o mazlumların ahı yerde kalmayacaktı. Aynı şeyi yine bir başka İsrailliden dinlerdim. Oda ‘tanklarla gireceğiz’ diyor. Onlar aynı kafadan, çünkü genler aynı. Bunların genlerinde ne yazık ki ciddi manada İslam düşmanlığı var. Bana diyorlar ki niye Hitler’e benzetiyorsun. Onun da karşısındayım. Ama bunların Hitler’i de aştığını söylüyorum. Hitler’in yaptığından daha fazla şeyi yaptığını söylüyorum” diye konuştu.
Muhalefet partileri ve çatı adaya da atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, "İsrail her gün çocukları öldürüyor, burada CHP, MHP, Pensilvanya medyası ve elbette ki bunların adayları katliamı perdelemek için her türlü çirkinliğe başvuruyorlar. CHP genel müdürü çıkmış ‘eskiden Türkiye’nin sözü dinleniyordu’ diyor. Gazze’nin yerini sorsanız inan haritada dahi yerini gösteremez. Zaten tarih dersleri sıfır, genel müdürlük dersleri sıfır, işte SSK’nın genel müdürü olduğu dönemleri hatırlayın" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmasının ardından TÜMSİAD tarafından Başbakan Erdoğan’a katılımlarından dolayı bir plaket takdim edildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<