banner359

Sırrı Sakık: "Özellikle HDP Kitlesinin Geçtiği Anda Bombanın Patladığı Söyleniyor"

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ankara’daki patlamayla ilgili, “Çok büyük patlamalar oldu. Özellikle HDP kitlesinin geçtiği anda bombanın patladığı söyleniyor. Patlamanın olduğu an ve saatte HDP kitlesi geçiyormuş” dedi.Ağrı...

10 Ekim 2015 Cumartesi 12:59
Sırrı Sakık: "Özellikle HDP Kitlesinin Geçtiği Anda Bombanın Patladığı Söyleniyor"
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Ankara’daki patlamayla ilgili, “Çok büyük patlamalar oldu. Özellikle HDP kitlesinin geçtiği anda bombanın patladığı söyleniyor. Patlamanın olduğu an ve saatte HDP kitlesi geçiyormuş” dedi.
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, Bursa Ağrı İli ve İlçeleri Derneği’ni ziyaret etti. Ankara’daki patlamayla alakalı konuşan Sakık, “Güne başlarken, kanın sıçradığını hep birlikte gördük. Elimizde çok net bilgiler yok. Ama 20 veya 30 ölümden bahsediliyor. Türkiye ile Kürdistan’ın dört bir yanından insanlar, zulmün kalesi Ankara’ya barış için geliyor. Böyle olduğu için bombaların patladığını ve insanların katledildiğine tanıklık ediyoruz. Böylesi bir coğrafyada yaşıyoruz. Yani sözün bittiği yerdeyiz. Bu insanlar daha önce Kürtler ile dayanışma halinde Suruç’a gittiler. Suruç’ta 32 insan katledildi. Eğer Suruç’taki ve 7 Haziran öncesi Diyarbakır’daki katliamlar soruşturulup failler bulunsaydı belki bugün Ankara’daki patlamalar olmayacaktı. Barışın hayat bulmaması için ellerinden ne geliyorsa onları yapıyorlar” dedi.
“PATLAMA ANINDA HDP KİTLESİ GEÇİYORDU”
Sakık, “Oradaki arkadaşlarla iletişim halindeyiz. 1 değil, 2 patlamanın olduğunu söylüyorlar. Ölülerle ilgili rakam yok. Medyadan aldığımız haberlere göre 20’den fazla ölü olduğunu duyuyoruz. Bu tür olaylarda sayılar makul şekilde verilir. Şu anda 20 deniliyorsa, orada 30-40 ölü vardır. Çok büyük patlamalar oldu. Özellikle HDP kitlesinin geçtiği anda patlama olduğu söyleniyor. Patlamanın olduğu an ve saatte HDP kitlesi geçiyor” diye konuştu.
Türkiye’de barışın çok büyük bir bedel gerektirdiğini söyleyen Asiye Kolçak ise, “Yarın belki farklı bir gün olabilirdi. Yarın bir kere daha eller tetikten çekilebilir umuduyla güne başlayacaktık. Yarın PKK tek taraflı da olsa ateşkes ilan edecekti. Bugün Ankara’da bu katliamın tam da PKK’nın ateşkes ilan etmesinin bir gün öncesine denk gelmesiyle manidardır. Ateşkesin yürürlüğe girmesinden rahatsız oldular. Ateşkesin ilan edilmesi savaşı isteyenleri deşifre edecekti. İnatla barışı, kardeşliği, birlikteliği savunmakla vereceğiz. Ankara’da patlayan bombanın yarın Bursa’da patlamayacağının garantisi yok” açıklamasını yaptı.
Suruç’ta eşi Ferdane ile oğlu Nartan Kılıç’ı kaybeden HDP Bursa milletvekili adayı Metin Kılıç da programda söz aldı. O olayı anlatırken konuşmakta zorlanan Kılıç, gözyaşlarına boğuldu. Bunun üzerine özür dileyen Kılıç, konuşmasını yarım kesti. Kolçak ile Sakık’ın da gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<