Stresten uzak tatil yapmanın yolları

28 Nisan 2016 Perşembe 11:54 2016-04-28 11:57:40
Stresten uzak tatil yapmanın yolları
 Tatilin, aynı zamanda günlük koşturmadan ve stresten uzak zaman geçirmek demek olduğunu belirten Türkiye'nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com Seyahat Analisti Murat Ekinay, birkaç basit önlem sayesinde stresten uzak, çok daha keyifli bir tatil geçirmenin mümkün olduğunu söyledi.
''Tatile çıkmanın en önemli nedenlerinden biri de günlük rutinden ve planlı hayattan uzaklaşmak ama ilk aşamada iyi bir program yapmak hayat kurtarıcı olabilir'' diyen Enuygun.com Seyahat Analisti Ekinay, uçak biletinden, kalacağınız otele ve katılacağınız etkinliklere kadar tüm detayları planlamak gerektiğini söyledi.
İyi hazırlanmış bir bavulun iyi geçen bir tatil için en önemli başlangıçlardan biri olduğunu belirten Ekinay, "Peki, iyi hazırlanmış bir bavul nasıl olur? Öncelikle yolculuğa çıkma amacınızı ve gideceğiniz yerde ortalama ne kadar kalacağınızı düşünün. Eğer bu süre çok uzun değilse sadece bir sırt çantası bile yeterli olabilir. Bazı havayollarının sadece el bagajı ile uçan yolcular için indirimli tarife uyguladığını düşünürsek bu sizin için çok daha kazançlı da olabilir.
Mümkünse tatil dışında her şeyi geride bırakın. Tatile çıkmanın bir amacı da neredeyse her gün yaptığınız rutin işlerden uzaklaşmak. Eğer tam bir işkolikseniz ve e-postaları kontrol etmekten bir türlü vazgeçemiyorsanız bunu belirli periyotlar halinde yapın. Mesela sadece sabahları. Günün geri kalanını yüzmek, çevreyi dolaşmak veya bulunduğunuz tatil yerinde her ne varsa o aktivitelerle geçirmeye çalışın” dedi.
Zaman yönetimini iyi yapmanın, yaşamın her anında olduğu gibi tatilde de oldukça önemli olduğunu kaydeden Ekinay, “Evden çıkmadan; havalimanına ulaşmak için ortalama ne kadar zaman gerekeceğini, muhtemel trafiği ve yol boyunca vaktinizi alabilecek diğer şeyleri iyi hesaplayın. Böylece seyahatiniz boyunca karşınıza çıkabilecek trafik sıkışıklığı gibi küçük ama stres yaratan unsurların önüne geçebilirsiniz.
Eğer tatile çıkma amacınız özellikle kalabalık şehir yaşamının yarattığı stresten uzaklaşmaksa gideceğiniz yeri ve oteli önceden iyi araştırın.
Oteliniz şehrin merkezindeyse tatile çıkmanızın bu anlamda pek faydası olmayabilir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir diğer şeyse yabancı turistlerin yoğunlukta olduğu oteller. Çünkü buralarda genellikle gün boyu süren animasyonlar nedeniyle sessiz ve sakin bir ortam bulmak mümkün olmayabilir. Eğer tatilden beklentiniz kalabalığı ve gürültüyü geride bırakmaksa, daha küçük ama sakin tesisleri tercih etmenizde yarar var” ifadelerini kullandı.
Seyahat Analisti Murat Ekinay, seyahat etmenin aynı zamanda daha önce hiç görmediğimiz farklı yerleri görmek ve yeni deneyimler kazanmak demek olduğunu belirterek, “Yol boyunca bunu aklınızdan çıkarmayın ve karşınıza çıkan küçük aksilikleri büyütmemeye çalışın. Örneğin deniz ve güneş için tatile gittiğiniz yerde hava bozarsa zamanınızı çevrede bulunan tarihi mekanları gezerek de değerlendirebilirsiniz. Hatta bu durum tatilinizin, daha önce planladığınızdan çok daha iyi geçmesini bile sağlayabilir.
Cep telefonu olmadan neredeyse bir şey yapamaz haline geldik. Her anımızı fotoğraf ve video ile kaydedip sosyal medya hesaplarımızda paylaşıyoruz. Ancak bu alışkanlığın tatilde de devam etmesine gerek yok. Cep telefonu ve sosyal medya hesaplarınızla bir süreliğine vedalaşın. Gezdiğiniz yerlerde, sürekli en iyi fotoğraf ve videonun peşinde koşarken görmeniz gereken güzellikleri kaçırabilirsiniz” dedi.
Tatile çıkanların yanında nakit bulunmasa da kredi kartlarıyla ödemelerini kolayca gerçekleştirebildiklerini ancak her zaman bu şekilde olmadığını dile getiren Ekinay, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle küçük tatil yerlerindeki mekanlarda kredi kartı geçmeyebiliyor. Hatta buralarda genellikle para çekebileceğimiz bir ATM de olmuyor. Bu nedenle yanınızda mutlaka bir miktar nakit para bulundurun. Böylece kart geçmeyen yerlerde de kolayca ödeme yapabilirsiniz” .

Son Güncelleme: 28.04.2016 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<