“tahşiyeciler” Operasyonunda Bombaların çıktığı Evin Sahibi Konuştu

2010 yılında gerçekleştirilen “Tahşiyeciler” operasyonunda bombaların çıktığı evin sahibi Turgut Yıldırım, “Evimde çıkan bombaları görünce olayın beni aşan bir noktada olduğunu anladım” dedi. İstanbul merkezli olarak düzenlenen...

19 Aralık 2014 Cuma 21:33
“tahşiyeciler” Operasyonunda Bombaların çıktığı Evin Sahibi Konuştu
2010 yılında gerçekleştirilen “Tahşiyeciler” operasyonunda bombaların çıktığı evin sahibi Turgut Yıldırım, “Evimde çıkan bombaları görünce olayın beni aşan bir noktada olduğunu anladım” dedi.
İstanbul merkezli olarak düzenlenen 14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanların, 5 yıl önce Tahşiyeciler grubuna yönelik operasyon yapanlar olduğu ortaya çıkmıştı. Düzenlenen operasyonlarda aranan evlerde bulunan suç delillerini, operasyon yapanların kendi elleriyle evlere yerleştirdikleri iddia edildi. Yapılan operasyonda evinde bomba sakladığı iddia edilen Turgut Yıldırım başından geçen olayları anlattı.

“BEN NE OLDUĞUNU ANLAMADAN BİR POLİS: ‘BUNLAR ERGENEKON BOMBALARI’ DEDİ”
Operasyonun sabaha karşı 05.00’te gerçekleştiğini belirten Yıldırım, “Bizim burada dershane olarak kullandığımız evi sordular. Aramak yapmak istediklerini söylediler. Hep beraber eve geldik kapıyı açıp içeriye girdik. Sol tarafta bulunan doğalgaz sobasını yakmak için yaklaştım, soğuk olur sobayı yakalım dedim. Ben sobayla meşgul olurken arkamdan bir ses geldi. ‘Bunlar Ergenekon bombaları’ dedi birisi. Ben sabah uyku sersemi ne dediklerini anlayamadan görevli polis ‘bunu kanepenin altında bulduk’ dedi” şeklinde konuştu.
Polisin elinde bombaları gördükten sonra olayın büyük bir iş olduğunu ve kendisiyle alakası olmadığını düşündüğünü söyleyen Yıldırım, “Oturdum o arada polisler arama yapıyorlardı. Sabah namazını kılmadığım aklıma geldi. Boy abdesti almam gerekiyordu. İlk önce bu isteğimi geri çevirdiler. Daha sonra ikna oldular, kapı açıktı polislerden birisi banyonun kapısında bekledi. Bende duş aldım” dedi.

“BOŞ KAĞITLARI DELİL OLARAK GÖSTERDİLER”
Polislerin yaptığı aramalarda üzerinde yemek yemek için kullandıkları müsvedde kağıtları delil olarak saydıklarını belirten Yıldırım, “Polis elinde bir sürü kağıtla geldi. Biz onun üstünde yemek yiyoruz. Arkası boş olan müsvedde kağıtlardı hepsi. Bende onlara biz bunların üstünde yemek yiyoruz ne alakası var delille dedim” şeklinde konuştu.

“İNSANLIĞIN EN SON İNECEĞİ NOKTA BURASI”
Evinde yapılan aramalardan sonra polis arabasına binmek için aşağıya indiklerinde, polislerin pirim almak için amirlerine isim yazdırdıklarını gördüğünü söyleyen Yıldırım, “Arabaya biniyoruz orada baktım ki polislerin amirine isimleri yazdırıyorlar. Ben sonradan öğrendim ki bu operasyonu yapanlar prim alıyorlar. İsimlerini oraya yazdırıp pirim almak istiyorlar. Gerçekten çok yazık. İnsanlığın en son ineceği nokta burası herhalde” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<