banner359

Türk Rehinelerin Kurtarılması Dış Basında

IŞİD’in elinde 101 gündür rehin bulunan 49 Konsolosluk personelinin Türkiye’nin çabalarıyla serbest bırakılması, dış basında geniş yer buldu. Personelin serbest kalması, Türkiye’nin başarısı olarak değerlendirildi.Dünya çapında...

20 Eylül 2014 Cumartesi 15:43
Türk Rehinelerin Kurtarılması Dış Basında
IŞİD’in elinde 101 gündür rehin bulunan 49 Konsolosluk personelinin Türkiye’nin çabalarıyla serbest bırakılması, dış basında geniş yer buldu. Personelin serbest kalması, Türkiye’nin başarısı olarak değerlendirildi.
Dünya çapında faaliyet gösteren İngiliz haber ajansı Reuters, Türk Konsolosluk personelinin serbest bırakıldığı haberini, "Türkiye, İslam Devleti’nin elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağladı" başlığıyla son dakika olarak verdi.
İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, rehinelerin kurtarılmasına ilişkin yayınladığı haberinde, operasyonu gerçekleştiren Türk istihbarat teşkilatı MİT’in başarısını övdü.

DEUTSCHE WELLE
Türkçe olarak da hizmet veren Alman haber ajansı Deutsche Welle (DW), rehinelerin kurtarıldığı haberine sitesinde, "101 gün sonra gelen özgürlük" başlığıyla yer verdi. "Irak ve Suriye’de tüm dünyayı tedirgin eden varlığıyla dikkat çeken terör örgütünün 101 gündür elinde tuttuğu 49 Türk diplomatik rehine Türk istihbaratının yaptığı bir operasyonla kurtarıldı. Rehinelerin serbest kaldığını Bakü’de temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı" ifadeleriyle yer verilen haberde, Davutoğlu’nun diplomatik personelin serbest kalmasıyla ilgili duygularını paylaştığı, "Aziz milletimin gözü aydın. Irak’ta alıkonulan vatandaşlarımızı bugün sabah 5’te ülkemize getirdik. Bu süreçte vakur duruşunu bozmayan ailelere kalpten teşekkür ediyorum. Hepsine geçmiş olsun. MİT Müsteşarımız Hakan Fidan olmak üzere tüm görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum" şeklindeki Twitter mesajı da yer aldı.

AFP
Fransız haber ajansı AFP ise son dakika olarak servis ettiği rehinelerin kurtarıldığı haberini, "IŞİD militanları tarafından kaçırılan 49 Türk rehine serbest" başlığıyla yayınladı. Haberde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına ayrı ayrı yer verilirken, operasyonla ilgili kısıtlı bilgiler verildiğine dikkat çekildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<