banner359

Türkiye Nepal’e arama kurtarma ekibi gönderdi

Nepal’de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke, bölgeye arama kurtarma ekibini gönderdi. Nepal’in başkenti Katmandu’da dün 7.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve...

26 Nisan 2015 Pazar 14:52
Türkiye Nepal’e arama kurtarma ekibi gönderdi
Nepal’de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke, bölgeye arama kurtarma ekibini gönderdi.
Nepal’in başkenti Katmandu’da dün 7.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve şu ana kadar en az 2 bin kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Nepal Başbakanı’nın ülkeleri ülkedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmaları konusunda yaptığı çağrının ardından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke ekibini gönderdi. Afet ve Acil Durum Başkanlığı’nın (AFAD) en az 40 arama kurtarma uzmanı ile Nepal’e ulaştıkları bildirildi. Öte yandan Kızılay tarafından bölgeye bin battaniye ile 320 kutu yiyecek yardımında bulunulacağı kaydedildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<