Türkiye’den 106 binden fazla mülteci Suriye’ye döndü

20 Haziran 2017 Salı 17:07 2017-06-20 17:09:41
Türkiye’den 106 binden fazla mülteci Suriye’ye döndü
Türkiye’den Suriye’ye bugüne kadar 106 binden fazla mültecinin geçtiği bildirildi.

 Haziran ayının başından bu yana Cilvegözü ve Öncüpınar’dan Suriye’ye geçen mülteci sayısının 106 bini geçtiği kaydedildi. Suriye’ye geçişlerin 24 Haziran Cuma gününe kadar devam edeceği belirtildi. Suriye’de ülkelerine dönenleri kaydeden gümrük görevlisi, Haziran ayı başından itibaren geçtiğimiz Cumartesi gününe kadar, Cilvegözü sınır kapısından Suriye tarafındaki Bab el Hawa Sınır kapısına 69 bin Suriyeli mültecinin geçtiğini söyledi. Haziran ayı başından itibaren Türkiye’nin Öncüpınar sınır kapısından Suriye tarafındaki Bab el Selame’ye geçen Suriyeli mültecilerin sayısı ise 318 bin 788 olarak açıklandı.
Hafta sonuna kadar ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısının 150 bini bulacağı tahmin ediliyor. Suriyeli mültecilerin Fırat Kalkanı ile güvenli bölgeler haline gelen Halep, İdlip ve Hama civarına gidecekleri ve mültecilerin çoğunun ise geri dönmeyeceği tahmin ediliyor. Suriyeli mültecilerin geçişlerini kolaylaştıracak bazı tedbirler de alındı. Mültecilerin sıcaklardan korunması için bölgede çadırlar kurulurken, mültecilerin ve eşyaların nakli için araçlar da hazırlandı. Ülkelerine dönen Suriyelilerin çoğunun geri dönmeyi düşünmedikleri kaydedildi. 

Son Güncelleme: 20.06.2017 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<