banner359

Türkiye’nin Bacıbeylerine ödül

İnegöl Belediyesi ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği iş birliğiyle verilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" sahiplerini buldu.Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili İnegöllü Şekibe İnsel adına İnegöl Belediyesi tarafından verilen...

10 Şubat 2017 Cuma 18:01
Türkiye’nin Bacıbeylerine ödül

İnegöl Belediyesi ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği iş birliğiyle verilen "Hayme Ana Bacıbey Ödülleri" sahiplerini buldu.

Türkiye’nin ilk çiftçi kadın milletvekili İnegöllü Şekibe İnsel adına İnegöl Belediyesi tarafından verilen Bacıbey ödülleri sahiplerini buldu. Hotel Park’ta düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Türkiye’nin eski Bakanları İmren Aykut ve Işılay Saygın, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları ile davetliler katıldı.Törenin açılış konuşmasını yapan Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar projeden bahsederek, törene katılanlara teşekkür etti.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bir milletin yeniden dirilişine şahitlik ettiğimiz bugünlerde kadınlarımızın geçmişin ihtişamıyla günümüze yansıttıkları destansı kahramanlıklarını her alanda ne kadar güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını görüyoruz. Aklın ve gücün zarafetle birleştiği, ümitsizliğin umuda, karanlığın aydınlığa ermesine vesile olan Türk kadınlarını bize en iyi şekilde anlatan Anadolu bacıları anlamına gelen "Bacıyan-ı Rum" teşkilatı Anadolu topraklarında dünyanın ilk lider ve öncü kadınları örgütü olarak karşımıza çıkıyor. En zor şartlarda bile yılmadan ümitsizliğe düşmeden güçlü yapısını her yerde göstererek örnek bir şahsiyet profili çizen Anadolu bacılarının lideri olan kadın ise `Bacıbey’ olarak anılagelmiştir. Bacıbeyler ’sosyal devlet anlayışının’ 8 asır önceki adı oldular. Anadolu bacıları, dünyada kurulan ilk kadın teşkilatı olması bakımından gurur kaynağımız. Dünyanın en büyük ve en uzun ömürlü Türk devleti olan Osmanlı’nın gerçek kurucusu, Bacıbey Hayme Ana’dan başkası değil. Hayme Ana, üç kıta, yedi iklimde cihanşümul bir Türk devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi’nin annesi, Osman Gazi’nin babaannesi. Oğlu Ertuğrul Gazi’nin ve torunu Osman Gazi’nin yetişmelerinde emeği olan Hayme Ana, onları geleceğe hazırlayarak devletin temelini atmış, dünya tarihinin seyrinin değişmesine tesir etmiştir. O, Osmanlı Devleti’nin ilk harcını atan Devlet Ana’dır. Biz işte böylesi önemli bir kadim zenginliğin içerisinde yaşıyoruz ki, kafamızı kaldırıp şöyle bir etrafımıza baktığımızda, Hayme Ana’mızın bizlere bıraktığı mirası görebiliyoruz. Bu topraklar 8 asırdır bin bir türlü zorluğa ve tehlikeye karşı dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Bugün siyasetin Bacıbeyleri 22 dönemdir TBMM’de ülkemize hizmet ediyor” dedi.

Türkiye’nin ilk seçilmiş kadın bakanı ve 5 ayrı hükümette görev yapmış olan İmren Aykut ve 4 kez bakanlık görevi yapmış olan Işılay Saygın, 4 dönem ve üzeri milletvekilliği yapan şu an AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik ile TRT Kadın Kahramanlar dizisi adına TRT İnegöl Temsilcisi Yakup Diricanlı, Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Bacıbey Teşkilatı Başkanı Ayşe Yavuz, Bacıyan-ı Meram projesini hayata geçiren Konya’nın Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, 5 dönemdir muhtarlık yapan Gemlik Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Sevim Koçdemir ve Yenişehir Ulucami Mahallesi Muhtarı Yurdanur Ülker şed kuşandı. Daha sonra Bacıbey çinileri hediye edildi.

Törende konuşan İmren Aykut, “Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu bir vefa toplantısıdır. Önemli çalışmalar yapmış olan bir kadını unutmamak ve onu bu tür programlarla yaşatmak güzel bir şey. Erkeğin kadınlar için böyle önemli bir projeye imza atması gerçekten takdire şayan. Bu projenin devamını diliyorum.” Dedi.

Büyük bir gurur

4Işılay Saygın da, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, “Kadının siyasette yer almasında çok önemli bir farkındalık oluşan programı hayata geçirenleri kutluyorum” dedi.

Bacıyan-ı Meram projesiyle ödüle layık görülen Konya’nın Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, emeği geçenlere teşekkür etti. Törenin sonunda Bacıbeyler pasta kesti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<