banner359

Türkiye’nin Einstein’i son yolculuğuna uğurlandı

ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin Einstein’ı olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Sinanoğlu’nun eşi Dilek Sinanoğlu, gözyaşları içinde uzun süre dua etti.Amerika Birleşik...

26 Nisan 2015 Pazar 15:27
Türkiye’nin Einstein’i son yolculuğuna uğurlandı
ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin Einstein’ı olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Sinanoğlu’nun eşi Dilek Sinanoğlu, gözyaşları içinde uzun süre dua etti.
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye’nin Einstein’ı olarak bilinen 81 yaşındaki Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Sinanoğlu’nun eşi Dilek Sinanoğlu, oğlu Karacabey Sinanoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Ahmet Vefik Alp ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde Sinanoğlu’nun yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinanoğlu’nun tabutu kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.
Eşinin tabutunun başında uzun süre gözyaşı döküp dua eden Dilek Sinanoğlu, “Uğruna savaştığın şeyleri çoluk çocuk devam ettirsin. Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. Dünyadaki tüm iyi insanların yardımcısı oldun. Kötülerin, zalimlerin oyunlarını bozsun. Küresel kraliyetçilik oyunlarını bozsun senin kitaplarında dediğin gibi. Son anına kadar bilimle uğraştı. Sürekli bilimsel çalışmalarını devam ettirdi. Kendisine dikkat ediyordu ama ömrü bu kadarmış” dedi.
Celal Adan, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Almanya’da bir programa katıldıkları için gelemedi. Hocamız Türkçe sevdalısı, Türk sevdalısı bir bilim, ilim adamıydı. Ondan çok şey öğrendik” diye konuştu.
Sinanoğlu’nun cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa veridi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<