Uludağ ormanlarında mantar bereketi

Bursa’nın dağ ilçelerinde vatandaşlar mantar toplamak için ormanlara akın ediyor.Orhaneli ilçesinde vatandaşlar melki aramak için güzel havayı fırsat bilerek dağlara akın etti. Sonbahar aylarında çıkan melki mantarını toplayan vatandaşlar,...

20 Ekim 2016 Perşembe 14:56
Uludağ ormanlarında mantar bereketi
Bursa’nın dağ ilçelerinde vatandaşlar mantar toplamak için ormanlara akın ediyor.
Orhaneli ilçesinde vatandaşlar melki aramak için güzel havayı fırsat bilerek dağlara akın etti. Sonbahar aylarında çıkan melki mantarını toplayan vatandaşlar, "Bulması hayli zor olan bu mantar çok lezzetli. Yağmurun ardından orman mantar kaynıyor. Bol bol topluyoruz. Kış için konservesini de yapıyoruz. Genellikle bu mantar rutubetli çam ağalarının altında ve çalılıklarda yetişiyor. Bu mantara benzer bir sürü mantar var. Bunları ayırt etmek çok zor değil, kokusu ve altının kırmızı olması kafi” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<