banner359

Umutlu Bekleyiş Sürüyor

Ermenek’teki su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 maden işçisinin babalarından sadece bir tanesi. Böbrek yetmezliği yaşayan 74 yaşındaki Hasan Baha, haftada üç kez girdiği diyaliz sonrasında yorgun bedenine ve görme engelli olmasına rağmen...

01 Kasım 2014 Cumartesi 09:33
Umutlu Bekleyiş Sürüyor
Ermenek’teki su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 maden işçisinin babalarından sadece bir tanesi. Böbrek yetmezliği yaşayan 74 yaşındaki Hasan Baha, haftada üç kez girdiği diyaliz sonrasında yorgun bedenine ve görme engelli olmasına rağmen içeride kalan oğlundan gelecek iyi haber için maden ocağına gitmek istediğini söyledi.
Karaman’nın Ermenek ilçesinde su baskını yaşanan maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarının beşinci gününe girildi. Dört bir koldan devam eden çalışmalar sırasında acılı ailelerin bekleyişleri de sürüyor. Ancak içlerinde bir tanesi var ki gözleri görmemesine rağmen maden ocağına gidip oğlundan iyi bir haber almak istiyor. Yerin altındakiler için yerin üstündekiler tarafından semaya açılan ellerdeki dualardan biri olan 30 yaşındaki Mehmet Baha’nın babası Hasan Bahar. Onun için ne hasta bedeninin ne de görme engelli olmasının oğlundan gelecek iyi haberi yerinden almasına engel olduğunu söyledi. Özellikle oğlunun bir yıl önce banka kredi nedeniyle satın aldığı evin ödemesi için maden ocağında çalıştığını söyleyen baba Hasan Baha; “ 7 çocuğumdan en küçüğü kendisi. Borcu yüzünden çalışıyordu kendisi. Baya derinlikte olduğu söyleniyor. Ben de maden ocağına gitmek istiyorum. Gerekirse hanımla beraber giderim yahut da çocuklar beni götürür” diye konuştu.
Öte yandan mahsur kalan işçilerden 42 yaşındaki Hüseyin Çolak’ın babası Muhammet Çolak da oğlunun borçları yüzünden madende çalıştığını aktardı. Ocakta kazandığının dışında oğlunun herhangi bir gelirinin olmadığını belirten baba Çolak, “Bugün de inşallan diyoruz. Belki sağ selamet diyoruz ve Allah’tan ümit kesilmez” sözleri ile umutlarını dile getirdiler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<