banner359

Ünlü ilahiyatçı o kelimeye ateş püskürdü

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, cahil Arap toplumunun taklit edilmesiyle eşine sevgisini ifade edenlere "kılıbık" dendiğini söyledi.Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile birlikte...

17 Şubat 2015 Salı 14:21
Ünlü ilahiyatçı o kelimeye ateş püskürdü
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, cahil Arap toplumunun taklit edilmesiyle eşine sevgisini ifade edenlere "kılıbık" dendiğini söyledi.
Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri ile birlikte çok sayıda vatandaşın bir araya geldiği "Biz Seni Görmeden Sevdik Ya Resulallah" adlı konferans veren Döngeloğlu, Hz. Muhammed’in eşi Hz. Hatice’ye olan davranışları üzerinden kadınlara olan davranışlarını örneklerle anlattı.

"PEYGAMBERİMİZİN EŞİNE OLAN SEVGİSİ İFADE EDİŞİ HADİSLERDE VAR"
Peygamberimizin eşine olan sevgisini ifade edişinin hadis kitaplarında var olduğunu anlatan Döngeloğlu, kadınları "aşağı varlık" olarak gören cahil Arap dünyasının taklit edilmesi sonucunda, eşine sevgisini ifade edenlere "kılıbık" dendiğini söyledi.

"EMPATİ YAPINCA DÜNYANIN TADI KAÇIYOR"
Rahmet dilediği Özgecan Aslan’a yapılan vahşetin hayvanlar aleminde gerçekleşmediğini vurgulayan Döngeloğlu, "İnsan biraz empati yapınca dünyanın tadı tuzu kaçıyor. Tüm gazetecilerimiz, devlet erkanı, sağcısı, solcusu, Alevilerimiz, herkes Aslan ailesine başsağlığı diliyor. Bizim başımıza bu durum gelirse, yüreğimizdeki yangını ne söndürebilir" dedi.

"ARAPLARIN CAHİLLİĞİNİ KOPYALADIK"
Peygamberimizin ölüm döşeğindeki eşi Hz. Hatice’den kendisinden razı olup olmadığını sorduğunu anlatan Döngeloğlu, şunları anlattı:
"Dini bir makamın en tepesindeki Peygamberimiz, 25 yıllık eşinden ölüm döşeğinde kendisinden razı olup olmadığını sormuş. Eşine ‘Ben seni çok sevdim’ demiş. Bu hadis kitaplarında kayıt altına alınmış. O dönemin cahil Arap toplumunda kadın şımartılmazdı. O günkü dönemde zaten kadın aşağılanan bir varlık olarak görülürdü. Erkek kadının yüzüne tebessüm etse, kadın için bir ay bayram olurdu. O cahiliye bizim toplumumuza çok uzun süre sirayet etti. Yani biz, Arap dünyasının o günkü cahilliğini bire bir, kopyalayıp aldık."

"BUNLARIN ADI SAYGI"
Anadolu insanının Arap dünyasının kadına olan bu cahilce davranışlarını taklit etmesi sonucunu örneklerle dile getiren Döngeloğlu, "Kadınlar çocuğunu kayınpederinin yanında öpemezdi. Bizim memlekette ayıp sayarlardı, nasıl bir şeyse. Çocuk düşse, annesi kaldıramaz, illa baba alacak yerden. Bunların adı ‘saygı’. Eşine bir adam ailesinin yanında ‘Ben seni seviyorum’ diyecek olsa, ‘Bir tek sen mi kadın sahibisin, utanmıyor musun’ derler. Kınarlar, kılıbık derler" diye konuştu.

ULUSLARARASI GÜÇLERİN KAMPANYASI
Fransız Mizah Dergisi Charlie Hebdo’nun oluşturduğu skandal üzerine uluslararası güçler tarafından Peygamberimiz hakkında çok çirkin iftiralar atıldığını belirten Döngeloğlu, "Uluslararası güçler tarafından çirkin iftiralar senaryolaştırılarak ortaya atılıyor. Yalan söylüyorlar, utanacak işler yapıyorlar. Bizim Peygamberimiz öyle değildir, biz Peygamberimizi seviyoruz mesajı vermek için toplandık" diyerek, Peygamberimizin hatıralarını ifade etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<