banner359

Yavuz Sultan Selim Han Anıldı

Fatih Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Han’ın 494’üncü ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anma programı düzenledi. Programa katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dünyanın bize ve bizim medeniyet anlayışımıza ihtiyacı...

19 Eylül 2014 Cuma 17:06
Yavuz Sultan Selim Han Anıldı
Fatih Belediyesi, Yavuz Sultan Selim Han’ın 494’üncü ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anma programı düzenledi. Programa katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dünyanın bize ve bizim medeniyet anlayışımıza ihtiyacı var” dedi.
Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim Han, vefatının 494’üncü yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Fatih Belediyesi tarafından Yavuz Sultan Cami avlusunda düzenlenen programa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir ve vatandaşlar katıldı. Cuma namazı sonrasında düzenlenen program kapsamında vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu. Fatih Belediyesi Mehteran takımı da namazın ardından cami avlusunda konser verdi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yavuz Sultan Selim’in tarihteki öneminden bahsederek, “Bu milletin sorumluluğu üzerinde dünyaya yansıtıldığı ve bir medeniyet olarak yaşatıldığı bir sürecin önemli köşe başlarından biri de Yavuz Sultan Selim’dir. Rabbim inşallah onların o medeniyet anlayışının ruhunu bize de kavramayı nasip etsin. Genlerimize, çocuklarımıza o ruhu aksedebilmeyi bizlere nasip etsin. Bu medeniyet anlayışının en önemli köşe başlarından biride Yavuz Selim Han Hazretleridir. Dünyanın halk ve adalet medeniyeti, sevgi ve hoşgörü medeniyeti, barış ve huzur medeniyetine ihtiyacı var. Dünyanın bize ve bizim medeniyet anlayışımıza ihtiyacı var” dedi.
Ecdat yadigarı olan Fatih’te tüm padişahların kabirleri olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bunları anmak, yad etmek özellikle gençlerimiz acısından gençlerimiz huzurunda bütün değerleri ile geleceğe taşımak için önemli görevlerimizden birini yapıyoruz” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<