banner359

Ankara'da torpili bitirecek sistem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 Ocak'ta online denetim başlatacak. Sisteme anında kaydedilen e-Denetim ile torpil bitecek.

16 Aralık 2014 Salı 18:05 2014-12-16 18:06:47
Ankara'da torpili bitirecek sistem
 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sahadaki denetimleri online olarak yapacak adımı atıyor. "e-Denetim" adı verilen uygulamayla sonuçlar anlık olarak sisteme kaydedilecek. Herhangi bir değişikliğe izin vermeyen sistemde, denetim yapan yetkililere torpil teklifi yapılamayacak, kaydedilen veriler değiştirilemeyecek. 
Avrupa'da da ilk defa uygulanacak olan e-Denetim için bakanlığın il müdürlüklerindeki uzmanlara gerekli eğitimler verildi. Bilgisayar veya iPad'i ile denetime çıkan uzman personel, projenin eksikliklerini sisteme anında kaydedecek. Sonuçlar Ankara tarafından da eş zamanlı olarak görülebilecek. Yetkililer, "Artık hiç kimse sahadaki elemana denetimlerde esneklik göstermesi gibi bir talepte bulunamayacak. Sistem üzerinde değişiklik yapma imkânı olmadığı için kesilecek cezadan da geriye dönüş olmayacak" dedi. e-Denetim sistemi 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

ŞİKÂYETLER DEĞERLENDİRİLECEK

Online tutulacak kayıtlarla denetimlerin istatistiksel değerlendirmesi yapılabilecek. Ayrıca, uzun süren davaların takibi ve vatandaş şikâyetlerinin değerlendirilmesi de kolaylaşacak.

Kaynak: Sabah

Son Güncelleme: 16.12.2014 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<