Asırlık çınar hayatını kaybetti!

Asırlık çınar hayatını kaybetti!

29 Eylül 2014 Pazartesi 13:11 2014-09-29 13:17:01
Asırlık çınar hayatını kaybetti!
 Çanakkale Boğazı Nara Burnu önlerinde 4 Nisan 1953 tarihinde İsveç Bandıralı Naboland Şilebi'yle çarpışan TCG Dumlupınar denizaltısı batarak 81 kişiye mezar oldu. 
Kazadan kurtulan 5 kişiden bir olan Dumlupınar Gazisi Hüseyin İnkaya, 21 Eylül 2014 pazar günü rahatsızlandı.

İnkaya, İstanbul GATA Haydarpaşa Askeri Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

 Dumlupınar Gazisi Hüseyin İnkaya, Preveze Deniz Zaferinin 476'ncı yıldönümüne ve Deniz Kuvvetleri Günü'ne rastlayan bir günde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hüseyin İnkaya kazanın aydınlatılması ve Türk Denizaltıcılık Tarihi'nin bir döneminin kayda geçirilmesi ile ilgili çalışmalarda kaynak kişi olarak kabul ediliyordu.

Denizaltıcılık dünyasının asırlık çınarı İnkaya'nın cenazesinin bugün Üsküdar Selimiye Camiinde ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazının ardından askeri tören ile Karacaahmet mezarlığına defnedileceği öğrenildi.


Vatan

Son Güncelleme: 29.09.2014 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<