Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ü 'Filistin’in başkenti' olarak tanımaya çağırdı

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:44 2017-12-13 14:44:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs’ü 'Filistin’in başkenti' olarak tanımaya çağırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyayı, Kudüs’ü “Filistin’in başkenti” olarak tanımaya çağırdı.

İslam İşbirliği Teşkilatının Olağanüstü Toplantısında konuşan Erdoğan, İslam dünyasının ’bağımsız Filistin’ talebinden asla vazgeçmeyeceğini belirterek, "Uluslararası hukuka, hakkaniyete sahip çıkan tüm ülkeleri Kudüs’ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyorum" dedi.

banner380

Erdoğan, Filistin’i devlet olarak tanımayan ülkeler de olduğunu belirtti ve Filistin’in acilen bu ülkeler tarafından ’devlet’ statüsünde tanınmasını talep etti.

“1947 de İsrail neyse bugün Filistin aynı durma getirildi”
Bu karar her şeyden önce barışı isteyen Filistinlilerin cezalandırılması anlamına geliyor diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra haritalarla 1947 yılından itibaren Filistin’ ve İsrail’in durumunu gösterdi. Filistin’in zamanla küçüldüğü İsrail’in ise büyüdüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1947 de İsrail neyse bugün Filistin aynı durma getirildi. Böyle bir taksimi kurt kuzu mücadelesinde kurt bile yapmaz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 13.12.2017 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<