banner359

Eski Türkiye'den fotoğraflar

İzmit´in İşgal Yıllarından bir fotoğraf...

25 Mart 2017 Cumartesi 00:00
Eski Türkiye'den fotoğraflar

İzmit´in İşgal Yıllarından bir fotoğraf... "Tershane Bahçesinde İdam Edilen Bir İzmitli"  

Fotoğrafın Hikayesi; İzmitli Atıf Kaptan, tersane bahçesinde yaşananları şöyle anlatıyor: "Bir gün memleketin ileri gelenleri, bu arada babamı, Enver Paşa´nın yaverlerinden amcamız Kaymakam Mümtaz Bey´i işgal kuvvetlerinin tutuklayarak hapsettiklerini gördük."

"Bu tutuklu kişilerin Malta´ya sürülecekleri söyleniyordu. Binbir zorlukla babamı, tutuklu bulunduğu tershanenin yanında hapishane olarak kullandıkları binada ziyarete gittik."

"Nihayet bazı nafiz dostların tavassutu ile peder, bu Malta yolculuğundan yakayı sıyırabildi. Bu defa evimiz işgalciler tarafından basılmaya başlandı. Silahlar arıyorladı. İki günün biri tershane bahçesinede binbir iftira ile bir Türk kurşuna diziliyor ve biz bunları görüyorduk".  

Osmanlı Devleti'nde 4 kez, toplamda 8 yıl Sadrazamlık görevini yürüten Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa. Geçtiğimiz yıllar kaybettiğimiz usta oyuncu Zeki Alasya, kendisinin ikinci dereceden yeğeni olur.    

1923 Son Halife Abdülmecid Efendi  

1929 Türkspor Dergisi Türkspor Dergisi'nin 1.sayısı. Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Paşa ve Başbakan İsmet Paşa bir aradalar.  

1931 Tramvay Biletçisi Elektrikler kesildiği için hareket edemeyen tramvayın biletçisi, elektriklerin gelmesini beklerken.

1936 Mehmet Akif Ersoy İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy ölüm döşeğindeyken..

1960 Balıkesir İmam-Hatip Okulu Balıkesir İmam-Hatip okulundaki öğretmenler.

1969  Metin Oktay Taçsız Kral Metin Oktay, 1968-1969 sezonunun gol kralı olmuş ve krallık tacını takmıştır. Galatasaray o sezonu şampiyon olarak tamamlamıştır.  Eskişehirspor ikinci, Beşiktaş üçüncü, Fenerbahçe ise dördüncü olmuştur.

1970'ler Süleyman Demirel

5 Kasım 1977 Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası'nın Yürüyüşü   Basına sansürü protesto için binlerce emekçi İstanbul'dan Ankara'ya yürüdüler.   Yürüyüşe Türkan Şoray, Tarık Akan, Kadir İnanır ve Fatma Girik gibi yüzlerce tanınmış sinema oyuncusu katıldı. Fotoğraftaki ise Yadigar Ejder.        

1980'ler 12 Eylül Darbesi sonrası 12 yaşında Ahmet isimli bir çocuk.

Aynı yürüyüşte Müjdat Gezen.

1979 Kenan Evren ve Bülent Ecevit   Darbeden kısa bir süre önce Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Başbakan Bülent Ecevit.  

Anahtar Kelimeler:
NostaljiEski Türkiye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<