banner359

Mobilyacı cinayeti sanığına müebbet hapis

Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilyacı cinayetinden tutuklu olan iki kişinin yargılanması tamamlandı.

12 Temmuz 2014 Cumartesi 02:28 2014-07-12 02:29:12
Mobilyacı cinayeti sanığına müebbet hapis

 16 Ocak 2014 tarihinde kaybolan ve bir gün sonra bir çoban tarafından, İnegöl’e bağlı Konurlar ve Bahariye köyleri arasındaki ormanlık alandaki dere yatağında öldürülmüş olarak bulunan mobilyacı H.Ö. cinayetinin sanıkları hakkında mahkeme karar verdi.

Mobilyacı cinayetinde 3 sanık, önceki gün son kez İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

KENDİ SİLAHIYLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

Savunmasını yapan sanık Ü.O., “Ölen defineye çok meraklıydı. Ben tüfeği yanıma aldım ve ölenle birlikte öğle vakti olay yerine gittim. Ben ve suça sürüklenen çocuk olay yerinde kazı yaptık. Maktulü o anki sinirlenmem sonucu kendimi kaybederek vurdum. Suça sürüklenen çocuk olayları sadece izledi. Tüfek maktulün bana aldığı tüfekti. İlk olarak ben gündüz olay yerine giderken yanımda getirdim. Gündüz vakti define araması yapmayıp geri döndüğümüzde, tüfek maktulün aracında kalmıştı ve kendisi tekrar olay yerine geldiğimizde bagajdan tüfeği çıkarmıştı. Kuru sıkı tabancayı ben iki sene kadar önce tanımadığım bir şahıstan satın aldım. Bu tabancanın suça sürüklenen çocuğa nasıl geçtiğini bilmiyorum. Tabanca benimdir. Ele geçirilen gerçek tabanca mermileri kimin bilmiyorum. Fişekler bana aittir” dedi.

3 SANIK İÇİN KARAR AÇIKLANDI

Sanığın savunmasının ardından Ü.O., 14 yaşındaki suça itilen E.A. ve öldürülen mobilyacının eşi H.Ö. için karar açıklandı. Cinayeti işleyen Ü.O.’ya müebbet hapsin yanında, yağmalama suçu nedeniyle de 10 yıl hapis cezası verildi. 14 yaşındaki E.A.’ya ise cinayet olayına karıştığı için 11 yıl, yağmalama yaptığı için 5 yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezası verildi. Suça karıştığı iddia edilen öldürülen mobilyacının eşi H.Ö. ise beraat etti.
Eski mobilyacının cesedi İnegöl’e bağlı Konurlar ile Bahariye köyü arasındaki ormanlık alandaki dere yatağında, bir çoban tarafından bulunmuş, jandarma olay yeri inceleme ve savcının incelemesinin ardından, İnegöl İtfaiye Müdürlüğü'ne ait cenaze aracına koyularak İnegöl Devlet Hastanesi morguna getirilmişti.

Son Güncelleme: 12.07.2014 02:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<