Özgecan’ın babasından duygulandıran konser

Tarsus’ta vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Mersin’deki Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alarak tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Özgecan...

07 Temmuz 2015 Salı 06:42
Özgecan’ın babasından duygulandıran konser
Tarsus’ta vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Mersin’deki Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alarak tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bu yıl ikincisi düzenlenen Ramazan etkinlikleri, anlamlı bir konsere ev sahipliği yaptı. Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, Ramazan etkinliklerinin 19. gününde, kızının adını taşıyan meydanda sahne alarak tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı olarak görevlendirilen Mehmet Aslan, bu unvanla çıktığı ilk konserinde, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Klasik Türk Müziği solisti olarak Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda sahne alan Mehmet Aslan’ı, eşi Songül Aslan ile çocukları Beste ve Barış Ali’de yalnız bırakmadı. Sahnede yaklaşık yarım saat kalan Mehmet Aslan, kızı Özgecan için yazdığı bir de şiir okudu. Bu sırada eşi Songül Aslan’ın ise duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Mehmet Aslan’ın şarkılarına Mersinliler de zaman zaman bulundukları yerden eşlik etti.

Konser sonunda Mehmet Aslan’a, Mersin Valiliği Özel Kalem Müdürü Mete Gürhan Daşçı tarafından çiçek, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay tarafından ise plaket takdim edildi.

"HEM MUTLUYUM, HEM KEDERLİYİM"

Konser sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Aslan, Ramazan ayı dolayısıyla böylesine mübarek bin günde burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben bu meydanda sahne almayı istemiştim, ama bu şekilde hayal etmemiştim. Tabi hem üzgünüm hem mutluyum hem
de kederliyim" dedi. Aslan, daha önce de sanatla uğraştığını belirterek, "Türk müziği ve Türk musikisiyle ilgilendim. Sayın Cumhurbaşkanımızın emri ile Devlet Korosunda görevlendirilmem, lütuf ihsan oldu. Çok mutluyum, aynı zamanda çok hüzünlüyüm" diye konuştu. Sahnede kızı Özgecan için okuduğu şiiri 1ay önce yazdığını ifade eden Aslan, başka şiirlerde olduğunu ve onları da ileriki zamanlarda okuyacağını söyledi.

"MERSİN HALKINA ÖNEMLİ BİR MESAJ"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay ise, Ramazan etkinlikleri kapsamında 30 günlük bir program düzenlediklerini dile getirerek, "30 gün boyunca Türkiye’nin önemli sanatçıları burada sahne almakta ve her gün 10 bin kişi Özgecen Aslan Barış Meydanı’nda Ramazan’ın o manevi atmosferini burada yaşamakta. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın destekleriyle Mersinliller bir birinden farklı etkinlikleri seyretmekteler" dedi.

Meydanın adının Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Ögecan Aslan Barış Meydanı olarak değiştirildiğini anımsatan Günay, "Her gün 10 bin ziyaretçinin geldiği bu meydanda Ögecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan’ın ilk kez sahne alması, gerçekten Mersin halkının burada kaynaşmasına yönelik önemli bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Mehmet Aslan Bey, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Klasik Türk Müziği solisti olarak bu akşam tasavvuf müziğinden örnekler seslendirdi. Kendisine yeni meslek hayatında başarılar diliyoruz. Kendisi daha önce de Mersin Türk Sanat Müziği gibi derneklerde faaliyet gösteriyordu. Müziğe yabancı değil, kendisini bu sahnede görmekten büyük mutluluk duyduk" ifadelerini kullandı.

(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<