

Doğan’a 1 milyar 500 milyon liralık ceza daha
-
Bu Haber Sizden Önce 591 kez Okunmuştur
Doğan Grubu'nun aleyhinde kesilen 4.8 milyon dolarlık cezaların önemli bölümünün görü
Doğan Grubu'nun aleyhinde kesilen 4.8 milyon dolarlık cezaların önemli bölümünün görüldüğü İstanbul 3. Vergi Mahkemesi duruşmalardan sonra ‘kısmı lehte', ‘kısmı aleyhte' şeklinde karar verdiğini açıklamış, ancak bu kararın hangi rakamlar üzerinden ve hangi gerekçelerle yapıldığını açıklamamıştı.
Doğan Grubu'nun ‘merakla' beklediği bu gerekçeli karar, İstanbul 3. Vergi Mahkemesi tarafından Perşembe günü yazıp taraflara UYAP sistemine işlendiği öğrenildi. İstanbul 3. Vergi Mahkemesi'nin kararı ile Doğan TV Holding'in hisse değişimi ile ilgili Katma Değer Vergisi ile Kurumlar Vergisi ve bunların şimdiye kadar işlemiş faizleri dahil toplam yaklaşık 1 milyar 500 milyon liralık cezanın daha Doğan Grubu aleyhine sonuçlandığı kaydedildi.
Mahkemenin, Doğan TV Holding'in inceleme raporlarında yer alan cezaların silinmesi amacıyla açtığı davalarda davanın ‘kabülü' yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Mahkemenin anlaşmazlık konusu olan KDV ile ilgili olarak vergi aslı, vergi cezası ve faizi dahil 1 milyar 150 milyon liralık davayı kabil ettiği dile getirildi. Buna ek olarak yaklaşık 350 milyon lira da geçici kurumlar vergisi cezası olmak üzere toplam 1 milyar 500 milyon lira cezanın iptali için açılan davanın kabülüne karar verdiği kaydedildi.
İLMUHABER DEVİRLERİNDE KDV HESAPLANMALI
Böylece Doğan Grubu'nun duruşmalarda savunmalarında sık sık dile getirdikleri ‘hisse devirleri KDV'ye dahil değildir' görüşüne karşı cezaların önemli kısmının görüldüğü İstanbul 3. Vergi Mahkemesi'nden aksi görüş çıkmış oldu. İstanbul 3. Vergi Mahkemesi gerekçeli kararında; "Hisse devirlerinde, ilmühaberlerin hisse senedinin yerini tutmayacağı ve ilmühabere dayanılarak yapılan hisse devirlerinin KDV'ye tabi olduğu' yönünde görüş bildirmiş oldu. Mahkemenin gerekçeli kararında özetle; 'hisse senedi yerine geçmek üzere çıkarılan geçici ilmühaber devirlerinde KDV hesaplanması' gerektiği ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.
Aynı mahkemeden daha önce 713 milyonluk 300 bin liralık, faiziyle birlikte yaklaşık 1 milyar 48 milyonluk ceza daha aleyhte çıkmıştı. Bu ceza ise Doğan Grubu tarafından temyiz edilmiş dosya Danıştay'a gönderilmişti. Danıştay bu cezayla ilgili ise Maliye Bakanlığı'nda gelecek savunmaya kadar yürütmeyi durdurma kararı vermişti.
TOPLAM CEZA FAİZİYLE 3.6 MİLYAR LİRAYI GEÇİYOR
Doğan Grubu şirketleri aleyhine davası kesinleşen vergi ve cezaların toplamı 1.6 milyar TL'yi bulmuştu. Son ceza ile birlikte vergi ve ceza toplamı (faiz hariç) 2.2 milyar TL'yi geçmiş oldu. Şimdiye kadar hesaplanacak gecikme faizleriyle birlikte ise Doğan Grubu'nun ödeyeceği toplam vergi ve vergi cezaları 2.15 milyar TL'ye ulaşmıştı. Bu rakama son açıklanan 1 milyar 500 milyon lira eklendiğinde ceza toplamı 3 milyar 600 milyon TL olacak. (Tülay Acar / HT Ekonomi)
Hiç Yorum Yazılmamış
Diğer Güncel Olaylar Haberleri
- Anadolu gençlik Derneği İnegöl Şubesi İstanbul’un Fethini kutlamaya hazırlanıyor
- Öğrencilere Klasik Müzik Dinletisi
- Süt Günü Etkinliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu
- İnegöl Belgeseli Bu Akşam TRT'de
- Kadınlara şiddetten korunma önerileri! kapıya yakın durun ...
- İnegöl'lü Çerkesler Büyük Sürgün'ü Unutmadı
- Memur Zammı 'Hakeme' Kaldı!
- Liseli Öğrencilerden Müthiş Buluş
- THY uçağına araba çarptı!
- Mehmet Yıldız Olmasa Aç Kalırız
- Oylat Yolu 1200 m Kısalacak
- İnegöl'ün 40 Yıl Öncesi RESİMLİ
- Tırın Rüzgârı Kaza Yaptırdı
- Ankara Bursa'ya Daha da Yakınlaşıyor
- 30-0 İle gelen Şampiyonluk
- Dikkat Elektrik Kesintisi Var
- Geçmişten Gelen Gelenek Geleceğe Aktarılıyor
- Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
- Dengesini Kaybenden İşçi İnşaattan Düştü
- Yağmur yağdı İneGÖL Oldu












