

Kendi Taşımızla Başımızı Yardık
-
Bu Haber Sizden Önce 1896 kez Okunmuştur
Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, Süper Kanal televizyonunda yönetmenliğini Seyfettin Aras’ın yaptığı ve Fikret Bayram’ın sunduğu Habertesi programının konuğu oldu. 2 yıllık Belediye Başkanlığı süresince yaptığı önemli hizmetlerden bahseden Karaman, Cerrah ve Belediye hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.
Büyük Şehirde Belediyecilik Yapmak Daha Kolay
Karaman, 2 yıldır Cerrah’a hizmet ettiğini ve Cerrah’a hizmet etmekten zevk aldığını belirterek başladığı konuşmasında, büyük şehirlerde belediyecilik yapmanın daha kolay olduğunu söyledi. Büyük şehirlerde profesyonel bir kadro ve şehirciliği benimsemiş bir halk olduğunu kaydeden Karaman, “Cerrah kırsal bir kesim. Nüfusun yüzde 60-70’i tarımla geçiniyor. Biz köy ve şehir arasında gidip geliyoruz. Vatandaşlarımız tarımla ilgili bazı faaliyetlerinde Belediyeyi karşılarında duvar gibi görüyorlar, belediyeciliğe aykırı durumlarda. Ama sokağa çıkıp gezdiklerinde de tam anlamıyla şehircilik hizmeti istiyorlar” dedi.
‘Cerrah Parkını Eski Günlere Döndüreceğiz’
İlk göreve geldiği günlerde yerel basında da kötü eleştiriler alan Cerrah Parkı’nda 2 yılda yapılan hizmetler hakkında da açıklamalarda bulunan Karaman, Cerrah Parkının sadece Cerrah’a veya Cerrah halkına ait olmadığını belirterek, oranın uzun yıllardır İnegöl halkına da büyük hizmetler verdiğini söyledi. Karaman, Cerrah parkından maddi bir beklentilerinin olmadığını kaydederek, “Zaten Belediyeler kâr amacı güden kuruluşlar değildir. Cerrah Parkıyla alakalı da şu anda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’ya sunulmuş bir projemiz var. Projenin sonucu Nisan ayında açıklanacak. BEBKA’dan ödenek aldığımız takdirde 2–3 ay içerisinde projeyi hayata geçirerek istediğimiz şekle getireceğiz. Cerrah Parkı İnegöl’ün yıllarca nefes aldığı bir mekândı. Hikmet Şahin Kültür Parkı yapılmadan önce İnegöl’ün en çok tercih ettiği yerdi. Şimdi biz İnegöl’ün eski günlerine dönmesi açısından elimizden geleni yapıyoruz. Büyük bir aşama da kaydettik bu doğrultuda. 2010 yılını göz önüne alırsak, yaklaşık 60 bin kişinin geldiği bir Cerrah Parkı var” diye konuştu.
Kendi Taşımızla Kendi Başımız Yarıldı
2 yıl önce Belediye seçimlerinin ardından, Cerrah Belediyesinin borçsuz devredildiği şeklinde açıklamalarda bulunulmuştu. Ardından Cerrah Belediyesinin ilk meclis toplantısında bu durumun böyle olmadığı ve 1 trilyondan fazla borç olduğu dile getirilmişti. Karaman’a Yöneltilen Cerrah Belediyesinin borcu var mı yok mu? sorusuna, Başkan Karaman o günleri hatırlatarak, seçim döneminde oy toplamak için yapılan asfaltların faturalarının dahi kendisine kaldığını söyledi. Karaman, şu anda belediyenin ekonomik durumunun iyi olduğunu ve önemli yol kat edildiğini dile getirerek, “Maaşlarımız gününde ödeniyor, hiçbir personelimizin maaş gibi bir sorunu yok. Ancak, 2 yıl önce belediye bize borçsuz devredilmedi. Cerrah Belediyesini biz devraldığımızda 1 trilyonu aşkın borç vardı. Bu rakam bizim dönemimizde 2 yıl içerisinde 1 trilyonun altına düşürüldü ve bunun yanında yapılan hizmetlerle de ortaya konan bir şey var. İlk meclis toplantısını hatırlayalım, orada açıkladık belediyenin mevcut borcunu ilk devraldığımızda. Orası resmi bir toplantı. Orada afakî rakamlar söylenemez. Kalburt bölgesi bizim için çok önemli. Orada alt yapısı olmayan ancak asfaltlı sokaklar var. Bunu da belediyecilik adına israf diye düşünüyorum. Bunlar benim en zor, istemeyerek ödediğim borçlar. Belediyeyi ilk devraldığımızda 127 bin TL asfalt borcuyla karşılaştık. Tabi bunun faturası bize kaldı. Seçimlerde oy toplamak için dökülen asfaltların faturaları da bize kaldı. Yani bizim taşımızla bizim başımız yarıldı” açıklamalarında bulundu.
Hiç Yorum Yazılmamış
Diğer Siyaset Haberleri
- Ak Partililer Sınavda Ter Döktü
- Urgun:3'ten 3,5 a çıkarttılar, daha ne yapsınlar
- 19 Mayısta Çelenk Sunma Krizi
- Muhtarlar Derneği Saadet Partisi Ziyaret Etti
- Saadet Partililer Piknikte Buluştu
- Herkesin Sevdiği Başkan Olmak Mümkün Değil
- Başbakanla Görüşelim
- MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş
- Hastahane 2 Hafta Sonra Kaldığı Yerden Devam Edecek
- İnegöl'den Hasan Toktaş'a Tam Destek
- 2B Yasasını Örtbas Etmek İçin Ortaya Başkanlık Sistemini Attılar
- Belde Belediyeleri Artık Mahalle Oldu Diyebiliriz
- Duran Hastane İnşaatı TBMM Gündeminde
- Saadet Partisinden 28 Şubat Açıklaması
- İnegöl Tasarruf İçin Merkez İlçe Oluyor
- Bana Arkadaş Olun
- CHP Gezmiş ve Arkadaşlarını Andı
- Has Sohbetlerde Konuk Bülent Temelli
- Topçu'dan İnegöl'e Ziyaret
- Hocaköy Barajına 2014'de Kazma Vurulacak












